Spring naar inhoud


Mensen ontvangen in pantoffels?

Beste Beatrijs,

Al langer vraag ik me af wat het correcte schoeisel is wanneer je in je eigen huis andere mensen ontvangt. Zelf verwissel ik bij thuiskomst het liefst mijn schoenen voor minder knellende slippers of pantoffels. Maar wat te doen als er anderen, vrienden, buren of wildvreemden op de koffie komen, of wanneer je een vergadering aan huis hebt van de biljartclub of de kanarievereniging? Waar ligt in dezen de grens? Is er een verschil tussen nette slippers en bijvoorbeeld uitbundige pantoffels in de vorm van een konijn?

Pantoffeldrager

Beste Pantoffeldrager,

Bij een vergadering in uw eigen huis kunt u het beste gewoon schoenen dragen. Zo’n bijeenkomst heeft enigszins een formeel tintje en de mensen die naar uw huis komen zullen zich gekleed hebben op een vergadering en niet op een avondje hangen voor de tv. Ook in geval van bezoek van wildvreemden, mensen die u voor het eerst in uw huis ontvangt, kunt u het beter formeel houden en schoenen aantrekken. Voor bekenden (familie, vrienden, buren) die vaker bij u over de vloer komen, hoeft u deze egards niet toe te passen. Draag in hun gezelschap gerust uw pantoffels, als u dat gewend bent. Snit en model doen niet ter zake.

Artikelen in Visite.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. charlotte bakker schrijft

    4/7/2015 Houd de pantoffels lekker aan en zorg dat je zelf niet onder de pantoffel komt te zitten!

  2. charlotte bakker schrijft

    9/7/2015 Wie heeft er al eens van monstersloffen gehoord? Ze waren een paar jaar geleden te koop bij diverse schoenenzaken, bruine pantoffels in de vorm van een bereklauw. trek ze naar het belangrijke gesprek aan, succes gegarandeerd!Sommige HTML is toegestaan