Spring naar inhoud


Een wachtwoord delen

Beste Beatrijs,

Enkele jaren geleden moest een vriendin van mij een paar weken thuis bijkomen van een operatie en ziekenhuisopname. Om haar herstel wat prettiger te maken gaf ik haar mijn Netflixwachtwoord, zodat ze kon kijken via mijn account. Het is nu drie jaar later en zij kijkt nog steeds via mijn account naar series en films. Inmiddels hoor ik een klein stemmetje in mijn hoofd dat het oneerlijk is dat zij nooit heeft aangeboden om mee te betalen aan de kosten. Het lijkt mij te laat om hier wat over te zeggen. Moet ik het zo laten? Het is de moeite niet waard om ruzie over te krijgen, maar ik ben toch een beetje teleurgesteld in die vriendin. Zelf zou ik in zo’n situatie altijd aanbieden om mee te betalen.

Meeliften met Netflix

Beste Meeliften met Netflix,

Het is helemaal niet te laat om hier wat van te zeggen! U had dat veel eerder moeten doen, maar los daarvan is het nooit te laat om een eind te maken aan wat voor onrechtvaardigheid dan ook. Zeg tegen uw vriendin: ‘Je hebt er vast niet bij stil gestaan, maar ik wil je eraan herinneren dat Netflix geen gratis dienst is. Toen ik je een paar jaar geleden mijn wachtwoord gaf om je afleiding te bezorgen tijdens je herstelperiode was het niet mijn bedoeling om deze dienst permanent voor je te betalen. Mijn fout overigens. Ik had erbij moeten zeggen dat het een cadeau voor drie maanden was. Maar goed, we zijn nu drie jaar verder en ik wil je vragen of je je eigen abonnement kunt nemen. We kunnen ook doorgaan met het delen van mijn abonnement, maar dan wil ik je vragen om de helft van de kosten te betalen.’ Dat zal uw vriendin vast heel redelijk vinden. Het lijkt me niet iets om ruzie over te krijgen. Als u überhaupt geen zin meer hebt om uw account te delen (volgens de voorwaarden mag delen niet eens, behalve met inwonende huisgenoten), verandert u gewoon uw wachtwoord en deelt u dat mee aan uw vriendin.

Artikelen in Internet en e-mail, Vrienden en kennissen, Ziekte.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Gerda schrijft

    Meteen uw wachtwoord veranderen !

  2. Marie schrijft

    Bij een minimaal Netflix-abonnement kan je 6 profielen aanmaken, en kunnen er 2 mensen tegelijkertijd kijken.
    Is de schrijver de enige die van zijn eigen account gebruik maakt, dan kost het niks om de vriendin mee te laten kijken. Alleen als er meerdere mensen meekijken en er een conflict kan komen omdat meerdere mensen tegelijkertijd willen streamen, moet het abonnement worden uitgebreid óf moet een van de gebruikers eruit worden gegooid (in dit geval dus de vriendin).
    Als je de vriendin eruit wilt gooien, veins dan dat een ander persoon (moeder, huisgenoot, partner) en jij graag soms tegelijk willen kijken. Doe het aardig en gooi het er niet op dat de vriendin nooit heeft meebetaald: u heeft immers ook geen cent hoeven te betalen voor deze gunst.Sommige HTML is toegestaan