Spring naar inhoud


Een onverwachte tikkie

Beste Beatrijs,

Een vriend vierde onlangs zijn verjaardag en nodigde zijn vijf beste vrienden uit. In plaats van dit thuis te vieren had hij een plekje in een bar gereserveerd om cava te drinken met een paar hapjes. Er waren cadeautjes voor de jarige en het was een heel gezellige avond. De volgende dag appte hij mij om mij te bedanken voor mijn aanwezigheid en stuurde ook een tikkie mee van 25 euro. Ik vond dit raar, want hij had mij toch uitgenodigd? Ik heb vooralsnog niets ervan gezegd en betaald. Kan ik hem hierop aanspreken? Of is dit heel normaal?

Verjaardagstikkie

Beste Verjaardagstikkie,

Nee, het is zeker niet normaal om mensen uit te nodigen voor een verjaardagsviering en hun vervolgens een rekening te sturen. Dit kan alleen wanneer van tevoren is meegedeeld dat drankjes voor eigen kosten zijn. Studenten met weinig geld pakken het wel eens zo aan. Dan zeggen ze: ‘Ik vier mijn verjaardag in dit of dat café, ik betaal voor iedereen twee drankjes en de rest is voor eigen rekening’. Wat u hebt meegemaakt is niet zoals het hoort. Er zat inderdaad weinig anders op dan maar te betalen, zoals u ook gedaan hebt, maar u kunt prima terloops tegen uw vriend zeggen, als u hem weer spreekt, dat u het fijn had gevonden als hij van tevoren had meegedeeld dat de consumpties voor eigen rekening zouden zijn. Niemand vindt het leuk om na afloop van een bijeenkomst waar een uitnodiging aan vooraf is gegaan ineens een rekening gepresenteerd te krijgen.

Artikelen in Verjaardag, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan