Spring naar inhoud


Een gevaarlijke vraag

Beste Beatrijs,

Ik (vrouw van 83) kom regelmatig in een bepaalde winkel in het winkelcentrum bij mij in de buurt. Ik brei graag babykleertjes en geef die weg, als ik weet dat iemand een baby verwacht. Toen ik laatst weer in de winkel was, droeg een van de winkelbedienden, een vrouw van een jaar of dertig, een hele wijde tuniek en spontaan vroeg ik haar of ze zwanger was. En daar kreeg ik toch de wind van voren! Stel dat de persoon niet zwanger kon worden, dat zou toch afschuwelijk zijn! Zulke brutale vragen mocht ik nooit stellen! Ik was helemaal verbluft en heb mijn excuses aangeboden, maar ik ga echt niet meer naar die winkel. Wat vindt u, ben ik echt zo over de schreef gegaan? Zelf heb ik jaren in een winkel gestaan, maar ik had een klant nooit zo mogen afbekken.

Komt er een kleine?

Beste Komt er een kleine,

De vraag of iemand misschien zwanger is geldt inderdaad als incorrect. Niet alleen omdat het een te intieme vraag is, maar ook omdat sommige vrouwen problemen hebben om zwanger te worden en de vraag dan een open zenuw raakt. Daarnaast hebben sommige vrouwen last van overgewicht – het is extra pijnlijk als iemand dikte voor zwangerschap aanziet. Behalve wanneer een vrouw duidelijk door barensweeën wordt overvallen, is het raadzaam om ver weg te blijven van de vraag naar zwangerschap. Ook het lollig informeren naar zwangerschap, wat vriendinnen wel eens doen wanneer een vrouw een glaasje water bestelt in plaats van wijn, dient achterwege te blijven. Dit neemt allemaal niet weg dat de manier waarop de winkelbediende u afblafte buitengewoon grof en ongepast was. Daar ging ze veel te ver mee. Winkelpersoneel hoort geen klanten de mantel uit te vegen, en al helemaal geen oudere dame die per ongeluk een gevaarlijke vraag stelt.

Artikelen in Aanspreken en begroeten, Zakelijke relaties, Zwangerschap en baby's.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan