Spring naar inhoud


Een drugsvrij huwelijk

Beste Beatrijs,

Over enige tijd trouw ik (man, 26) met mijn vriendin. We geven ’s avonds een feest voor zo’n negentig gasten, familie en vrienden in onze leeftijdscategorie. Wat mij opvalt en ook echt zorgen baart is het toenemende drugsgebruik op dit soort evenementen. Laatst op een bruiloft van een familielid was het op het toilet drukker dan aan de bar. Als er twee heren samen het toilet in duiken weet ik inmiddels genoeg. Ik wil dit absoluut niet hebben op mijn bruiloft, maar hoe pak ik dit aan? Vooraf mijn gasten aanschrijven lijkt mij geen gezellig idee en zoiets overlaten aan een ceremoniemeester met microfoon nog minder.

Geen drugs alsjeblieft

Beste Geen drugs alsjeblieft,

Als zich onder uw beoogde bruiloftsgasten zoveel potentiële drugsgebruikers bevinden dat u vreest dat uw feestje ontaardt in een collectieve drugsroes, raad ik u aan om uw gasten wel degelijk van tevoren te informeren dat u hier geen prijs op stelt. Wanneer mensen zich massaal in de toiletten terugtrekken voor een snuifje of buiten allerlei joints laten rondgaan, is het te laat. Dan kunt u er niets meer tegen ondernemen.

Huwelijksinvitaties gaan doorgaans vergezeld van een bijlage met informatie over tijd, locatie en andere huishoudelijke mededelingen. Voeg daarop een extra aanwijzing toe: ‘Voor wie het aangaat: wij geven een drugsvrij feest. Wel zal er voldoende alcohol aanwezig zijn.’ Hopelijk laten mensen met drugsplannen zich hierdoor ontmoedigen. Overigens denk ik dat negentig genodigden te veel is voor een bruiloft in coronatijd.

Artikelen in Bruiloft, Verslavingen, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Martha schrijft

  Het valt me erg tegen van Beatrijs dat zij alcohol niet als drug beschouwt.

 2. Christine schrijft

  @Martha: Gelukkig dat Beatrijs niet zo doordraaft als die mensen die een goed glas wijn of een lekker biertje meteen als vergif beschouwen.

 3. C. Lavis schrijft

  @Christina
  met din “Wel zal er voldoende alcohol aanwezig zijn” wordt dit overduidelijk als alternatief geboden voor joints of pilletjes om een roes te bereiken. Dat is wat anders dan “een goed glas wijn of een lekker biertje”. De schade die alcohol in onze maatschappij teweegbrengt is vele malen groter dan andere verslavende middelen, alle goede glazen wijn en lekkere biertjes ten spijt.
  En alcohol is inderdaad vergif. Lekker vergif, dat wel.Sommige HTML is toegestaan