Spring naar inhoud


Gepasseerd voor het huwelijk overdag

Beste Beatrijs,

Een goede vriend van mij gaat trouwen. Ik ben niet uitgenodigd op het vrijgezellenfeest en ook niet als daggast, maar wel voor het feest ’s avonds. Kennelijk beschouwt hij mij als een minder goede vriend dan ik hem. Dat steekt, maar vriendschap kun je niet afdwingen. Eigenlijk wil ik het liefst op een nette manier bedanken voor het avondfeest. Ik ben toch niet verplicht om naar de bruiloft van een kennis te gaan? Hoe kan ik me verontschuldigen?

Geen echte vriend

Beste Geen echte vriend,

Voor elke gelegenheid kunt u altijd vriendelijk afzeggen met een beroep op ‘andere verplichtingen’. Het Is heel simpel: als u er geen zin in hebt, dan gaat u niet. Dan schrijft u een aardig kaartje of mailtje, waarin u het bruidspaar veel geluk toewenst, en dat u helaas niet aanwezig kunt zijn.

Het avondfeest is van de hele bruiloft ongetwijfeld het leukste onderdeel.

In dit geval raad ik u aan om er toch nog even over na te denken. U voelt zich gepasseerd, omdat u niet voor het vrijgezellenfeest bent uitgenodigd en ook niet voor het dagprogramma. Maar een vrijgezellenfeest is vergeleken bij de huwelijksviering onbelangrijk, zo niet totaal overbodig, en jaagt deelnemers behoorlijk op kosten. Daggast zijn is ook niet zo geweldig. Daggast zijn betekent: naar het stadhuis of naar de kerk of naar allebei. Vervolgens op een receptie rondhangen met familieleden die u niet kent, en heel veel fotoshoots. Als de bruiloft zich op een doordeweekse dag afspeelt, moet u er ook nog eens een snipperdag voor opnemen. Het avondfeest is van de hele bruiloft ongetwijfeld het leukste onderdeel. Daar zullen alle vrienden en vriendinnen van het bruidspaar zijn. Wie weet wat voor interessante, nieuwe contacten u daar nog opdoet. Daar is muziek, dans en gratis eten en drinken. Het enige wat van u verwacht wordt is een bijdrage aan een huwelijkscadeau. Misschien is de uitnodiging die u gekregen hebt toch iets om niet te versmaden.

Artikelen in Bruiloft, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan