Spring naar inhoud


Dwangmatig mondspoelen

Beste Beatrijs,

Mijn nieuwe vriend heeft de gewoonte om met iedere slok koffie, thee, bier of wijn zijn mond te spoelen alsof hij net zijn tanden heeft gepoetst. Hij spoelt het slokje dan zes of acht keer heftig met gebolde wangen, voordat hij het doorslikt. Ik heb tegen hem gezegd dat ik het gênant en onaantrekkelijk vind, maar hij vindt het een onschuldige gewoonte. Moet ik me erbij neerleggen of proberen hem op andere gedachten te brengen?

Vriend spoelt mond

Beste Vriend spoelt mond,

Herhaal met meer nadruk tegen uw vriend dat zijn mondspoelgewoonte geen gezicht is en een onappetijtelijke indruk maakt op omstanders. Houd hem voor dat hij niet bij de tandarts of in een wijnproeverij zit en leg meer urgentie in uw verzoek om er alsjeblieft mee op te houden. Als hij niet wil of kan stoppen met deze gewoonte, ziet het er somber uit voor uw relatie. Het probleem met irritante gewoontes is dat er bij degene die er tegenaan moet kijken geen gewenning optreedt maar juist steeds meer irritatie. Totdat het punt van absolute onverdraaglijkheid is bereikt en het servies tegen de muren knalt. Zorg dat u niet in die spiraal terecht komt. Beter geen vriend dan een vriend die zijn mond spoelt.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met , .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. jose schrijft

    Wijn, koffie, bier, thee en frisdrank zijn zeer slecht voor het gebit. Wijn, bier en frisdrank bevatten koolzuur en zijn dus zuur, en koffie en thee zijn ook geen zegen voor de tanden. Dus die goedjes nog ‘ns extra door de mond laten gaan is erg af te raden ivm blijvende schade aan het gebit: onherstelbare tanderosie, en verkleuring. Misschien trekken deze argumenten hem over de streep? Vraag het maar na bij een tandarts of kijk op intranet.

  2. sandra schrijft

    U schrijft dat het uw NIEUWE vriend is. En u ergert zich nu al aan een gewoonte, waarvan hij vindt dat hij die niet wil opgeven. Zoek een andere vriend.Sommige HTML is toegestaan