Spring naar inhoud


Buitengesloten van bedrijfsuitje

Beste Beatrijs,

Sinds een aantal maanden ben ik fulltime stagiair bij een klein bedrijf (15 werknemers). Laatst kwam mij ter ore dat er voor het afscheid van een collega een weekendje naar de Ardennen werd georganiseerd. Toen ik zei dat ik daar niets van afwist, kreeg ik van een van de collega’s te horen dat ik niet mee mocht (als enige dus). Nu heb ik niet veel met de vertrekkende collega gewerkt, maar ik voel me toch gekwetst. Ook al werk ik hier maar tijdelijk, het geeft mij het gevoel er niet bij te horen. Wat moet ik doen? Accepteren dat ik niet ben uitgenodigd of het met de baas bespreken met als gevolg een afgedwongen uitnodiging of een nog pijnlijker afwijzing? Ik werk hier zeker nog een half jaar.

Ik mag niet mee

Beste Ik mag niet mee,

Vraag uw baas om opheldering. Niet op een verongelijkte manier, maar zakelijk vanuit een behoefte aan informatie. Vraag wat het beleid is van het bedrijf voor deelname van stagiaires aan bedrijfsuitstapjes. Vraag of het klopt dat stagiairs zijn uitgesloten van werkgerelateerde gezelligheid en informeer belangstellend wat de reden hiervoor is. Bij het antwoord zult u zich moeten neerleggen, of de verklaring nu bevredigend is of niet, maar het feit dat u de vraag hebt gesteld zal wellicht tot enige twijfel leiden bij de bedrijfsleiding of het uitsluiten van stagiairs bij collectieve uitjes wel past in een goede bedrijfsvoering.

Artikelen in Werk.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan