Spring naar inhoud


Flirtende collega

Beste Beatrijs,

Ik ben een gescheiden vrouw van begin veertig en heb sinds kort een nieuwe baan. Er is een veel jongere collega, een man van 26. Er is veel intens oogcontact, hij lacht steeds naar mij. We kletsten er vrolijk op los en hebben veel overeenkomsten in denkwijze. Laatst in het magazijn pakte hij spontaan mijn hand vast om die te strelen en we keken elkaar diep in de ogen. Tijdens deze uitwisseling kwamen relaties ter sprake. Ik zei: ‘Ik sta open voor een nieuwe relatie. Als die komt is het goed – komt die niet, is het ook goed.’ Hij dacht daar precies het zelfde over. We zijn allebei single. We mailen af en toe, maar niet intensief. Ik stuur altijd als eerste een e-mail waarop hij reageert.

Ik wil wel wat met hem, maar ik weet niet of hij dat ook wil. Ik zie duidelijke flirtsignalen van zijn kant naar mij. Zou hij mij echt leuk vinden of speelt hij gewoon een spelletje met mij, omdat hij het als jonge man misschien spannend vindt om uit te zoeken hoe ver hij bij mij als oudere vrouw kan gaan?

Flirtende collega

Beste Flirtende collega,

Het lijkt me sterk dat deze collega echt iets in u ziet. Het leeftijdverschil is wel erg groot. De meeste jongemannen vallen niet op oudere vrouwen. Het zou wel heel toevallig zijn, als net deze jongeman totaal anders in elkaar zou zitten dan de rest. Bovendien: als hij echt in vuur en vlam stond, had hij heus wel een initiatief genomen om u buiten het werk nader te ontmoeten. Die moeite heeft hij niet genomen. Hij stuurt ook nooit als eerste een e-mailtje, maar reageert alleen op die van u. Kennelijk zit u niet op de eerste rang in zijn hoofd, wanneer de werkdag er weer op zit.

U kunt veilig concluderen dat hij bezig is met flirten en spelletjes spelen. Dat is allemaal prima, maar het heeft natuurlijk weinig te betekenen. Ik raad u aan om hem uit uw hoofd te zetten als mogelijk liefdesobject en een beetje afstand te nemen. Ga niet door op de ingeslagen weg door hem aan te moedigen, want dat zal hooguit leiden tot een vluchtig seksavontuurtje. Misschien bent u daar dik tevreden mee, maar de toon van uw schrijven suggereert dat u op zoek bent naar iets meer dan alleen recreatieve instantseks en ik vermoed dat dat er niet in zit met deze collega.

Artikelen in Collega's, Liefde en relaties.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan