Spring naar inhoud


Hond op het werk

Beste Beatrijs,

Sinds driekwart jaar werk ik als directiesecretaresse bij een groot bouwbedrijf. Dat gaat goed, maar de laatste weken neemt mijn baas zijn hond mee naar het werk. Het is een grote bouvier en die moet bij mij in mijn werkkamer in een mand liggen. In de lunchpauze neemt hij hem dan mee uit. Het beest stinkt verschrikkelijk en laat winden. Ik spuit vaak toiletreiniger om de lucht weg te krijgen. Laatst kwam de directeur naar binnen en vroeg waarom het zo naar lavendel stonk. Ik durfde hem de echte reden niet te geven en zei dat het mijn parfum was. Hij werd boos en zei dat dit niet representatief voor de klanten is. Hij noemde me een ‘verkracht bloemencorso’. Hij is er de man niet naar om te worden tegengesproken en ook niet om van iemand te horen dat zijn hond stinkt. Hoe moet ik dit aanpakken? Ik kan mijn baan echt niet verliezen, mijn man zit ook al zonder werk.

Hond op het werk

Beste Hond op het werk,

Uw baas parkeert z’n stinkende hond op uw werkplek en hij denkt daar mee weg te komen? Mooi niet! De tijden zijn voorbij dat een baas zijn secretaresse kan gebruiken als duvelstoejager voor privé hand- en spandiensten. Het zou niet zo moeilijk moeten zijn om uw bezwaren op een redelijke manier met de baas te bespreken. U staat tenslotte in uw recht, want de functie ‘hondenoppascentrale’ maakt geen deel uit van uw taakomschrijving. Uw probleem is dat u ontslag vreest, als u tegen de wens van uw baas ingaat. In dat geval moet u de allergietroef spelen. Per ingang van onmiddellijk verplaatst u de hondenmand plus voeder- en drinkbak naar de kamer van de baas. U verontschuldigt zich dat u niet langer met het beest in een ruimte kunt zitten en u legt uit dat u allergisch blijkt te zijn voor hondenhaar. Na een dag met de hond bent u kortademig, uw voorhoofdholtes zitten dicht en dat gaat pas over na vele slapeloze uren. Daar zal de baas niet van terug hebben. Voor allergieën buigt iedereen. Buigt hij niet, dan meldt u zich ziek.

Artikelen in Werk.

Gelabeld met .


4 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Kitty schrijft

  En nu maar hopen dat ze dan zelf geen hondje (thuis) heeft :D

  Als het niet helpt, gewoon zelf een halve dierentuin mee naar het werk nemen… Aquarium met vissen, een paar bakken vogelspinnen etc…

 2. Marike schrijft

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd of “hond op het werk” het advies opgevolgd heeft. Ik vind het een hele goeie!! En of het heeft gewerkt!!

  Hoe belachelijk, zo’n beest mee naar je werk te nemen.

 3. Geesje schrijft

  Dieren horen niet op het werk thuis, net als het meenemen van kleine baby’s, kinderen enz. om mee te “pronken”. Op het werk hoort de omgeving zakelijk te zijn ingesteld.

  Geesje

 4. Ida schrijft

  Een hond op het werk vind ik principieel geen probleem. Alleen begrijp ik niet waarom deze baas de hond niet gewoon in zijn eigen kantoor plaatst. De hond voelt zich veel prettiger in de nabijheid van de eigen baas dan in een kamer met een persoon die hem niet moet.Sommige HTML is toegestaan