Spring naar inhoud


Hond meenemen

Beste Beatrijs,

Sinds een paar jaar hebben twee van onze (volwassen) kinderen allebei een (redelijk grote) hond en die nemen ze mee naar de (regelmatige) familiefeestjes bij ons thuis, of wanneer ze gewoon op bezoek komen. Mijn man en ik hebben het niet op honden. Wij houden niet van het gestoei ermee, waardoor de hondenharen door de kamer vliegen, en ook niet van kwispelende staarten tussen het gebak of de toastjes op de salontafel, stinkende winden, natte neus en kwijlende bek op je schoot, gesnuffel aan en tussen je benen, geknoei met waterbakken in de keuken, natte poten op het parket. Na een langere logeerpartij bleven de vlooien achter tot in de logeerkamers op zolder, wat ons veel spuit- en zuigwerk kostte. Als klap op de vuurpijl spoot een hond zijn anaalklieren leeg in de kamer, toen er nog een derde visitehond binnenkwam. De kamer heeft drie weken lang gestonken.

Met de aanschaf van een nieuw, stoffen bankstel en dito eetkamerstoelen namen we een besluit: honden zijn niet meer welkom in de woonkamer met open keuken, maar blijven in de bijkeuken met eventueel de deur open naar de aangrenzende garage.

Onze wens wordt tegenstribbelend gerespecteerd, maar regelmatig krijgen we cynische opmerkingen over onze liefdeloze opstelling en soms wordt op slinkse wijze toch geprobeerd de hond de kamer binnen te loodsen.

Hoewel we natuurlijk bij onze kinderen thuis hun huisregels respecteren, voelen we ons toch schuldig over hun korzeligheid en we vragen ons dan ook af of ons verzoek de honden thuis te laten of althans in de bijkeuken, wel correct is.

Hekel aan honden

Beste Hekel aan,

Nee, u hoeft uw huis niet open te stellen voor honden. U doet al een flinke scheut water in de wijn door de honden wel toe te laten, maar ze tot de bijkeuken en de garage te beperken. Uw familie dient zich zonder morren neer te leggen bij uw huisregels. Stel dat het over roken ging en dat u bezwaar had tegen roken in uw huis. Dat is een legitieme eis tegenwoordig. Rokend bezoek moet dan af en toe naar de tuin of op het balkon. Met honden ligt het niet anders. U hoeft zich nergens schuldig over te voelen. Haal uw schouders op over korzelige reacties van de kinderen. Het went wel.

Artikelen in Ouders en volwassen kinderen, Verjaardag, Visite.

Gelabeld met , .


0 Responses

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan