Spring naar inhoud


Bedanken voor verjaardag?

Beste Beatrijs,

Mijn man en ik waren onlangs op een feest ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van een vriend. Het was een heel gezellig avondje. Wij hebben ervan genoten en nu dacht ik de gastheer en gastvrouw hiervoor te bedanken door middel van een handgeschreven kaartje. Kan dit of is dit overdreven? Een vriendin van mij zei dat het voldoende is als je bij het afscheid nemen op de avond zelf bedankt hebt.

Extra dank of niet?

Beste Extra dank,

Ook degenen die zich de hele avond te pletter hebben verveeld of zich ergerden aan andere aanwezigen, het eten niet door hun keel konden krijgen of niet te spreken waren over het vertier, zeggen ten afscheid tegen de gastheer/vrouw dat ze het gezellig vonden en spreken hun dank uit voor de geboden gastvrijheid. Het is een conventionele afscheidsformule.

Als u hierbovenop de moeite neemt om een bedankkaartje te sturen voor een feest of etentje waar u het erg naar uw zin had, zullen gastheer/vrouw dit ongetwijfeld bijzonder waarderen. Omdat nauwelijks iemand nog bedankkaartjes schrijft, zullen zij dit gebaar opvatten als een oprechte en hartelijke uiting van dankbaarheid.

Artikelen in Post, Verjaardag, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan