Spring naar inhoud


Baby’s in restaurants

Beste Beatrijs,

Mijn vrouw en ik gaan graag uit eten om nieuwe keukens te ontdekken. Na de coronatijd kwam er weer gelegenheid voor restaurantbezoek. Wel hebben we intussen een baby gekregen die nu vier maanden oud is. We zijn dolblij met ons dochtertje, maar missen we het soms om gezellig uit eten te gaan. In de zomer konden we op terrassen zitten, maar nu het kouder wordt, moeten we naar binnen. We vragen ons af in hoeverre we onze baby kunnen meenemen, als we uit eten gaan. Ik bedoel niet naar dure, sjieke restaurants, maar we willen net wat meer dan alleen de koffie- en pannenkoekententjes. Wat kan wel en wat kan niet?

Baby mee uiteten?

Beste Baby mee uiteten,

Ga zo min mogelijk met uw baby naar restaurants. Eten in goedkope gelegenheden waar u met een uur weer buiten staat, bijvoorbeeld eetcafés, kan nog wel, maar het duurdere segment, waar het eten ook langer duurt, kunt u beter laten zitten, omdat dit voor baby’s niet goed vol te houden is. Dat is voor jonge kinderen trouwens ook moeilijk. Baby’s gaan op onvoorspelbare momenten huilen en aandacht opeisen. Kleine kinderen onder de zes kunnen niet zo lang stil aan tafel blijven zitten en gaan dan rondrennen of ander vervelend gedrag vertonen. Irritant voor andere mensen en voor de ouders ook onrustig.

Als u samen met uw vrouw ongestoord in een restaurant wil zitten, kunnen u en uw vrouw beter een oppas regelen. Het is handig om over een paar babysitters te beschikken op wie u regelmatig een beroep kunt doen. Dat geeft u vrijheid om eens de deur uit te gaan voor volwassen vertier. Tienermeisjes (en –jongens) passen graag op om een zakcentje bij te verdienen, als de kinderen toch slapen ’s avonds. Zoek babysitters die in de buurt wonen, zodat ze in korte tijd uit en thuis kunnen zijn.

Artikelen in Horeca, Zwangerschap en baby's.

Gelabeld met .


4 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Jelle schrijft

    Helemaal uit de grond van mijn hart met Beatrijs eens. Nog los van het feit dat het niet leuk is voor de baby/peuter/kleuter in kwestie om een paar uur in een restaurant te vertoeven, is het vaak ook domweg asociaal naar de andere gasten. Die betalen goed geld voor een fijn maal in een rustige sfeer. Een huilende baby of rondrennende peuters doen daar afbreuk aan. Dat geldt ook voor ‘rustige’ kinderen. Kleintjes zijn onvoorspelbaar en kunnen onverwacht gaan rellen of bokken.

    Jullie hebben gekozen voor kinderen, daar zitten (heel veel grote) voordelen, maar ook een paar nadelen aan. Of om het in een cliché te zeggen: je krijgt er heel veel voor terug. Dus inderdaad: regel een oppas. En geniet van de rust en het eten (hetgeen nog beter gaat als er geen kleintjes zijn om je over te bekommeren). Smakelijk!

  2. Zora schrijft

    Het kan ook anders. Ik maakte een keer een besloten feestje mee in een Tibetaans restaurant. Er waren ook baby’s bij. De moeders droegen hun baby’s en gaven het kind zelfs de borst. Er was slechts af en toe kortstondig gehuil. Het was niet storend, ze hoorden er gewoon bij.
    Dit is me altijd bijgebleven als een voorbeeld hoe je ook met een baby om kan gaan.

  3. Bizzy schrijft

    Een baby van vier maanden is nog wel erg jong om bij een tienermeisje achtergelaten te worden. Die wordt echt nog wel wakker ’s avonds en heeft dan (een van) zijn ouders nodig

  4. Jacqueline schrijft

    Zorg dat je niet op vele kilometers afstand uit eten gaat, zodat je snel terug kunt zijn als de tieneroppas belt wanneer er iets aan de hand is…



Sommige HTML is toegestaan