Spring naar inhoud


Geen geld voor restaurants

Beste Beatrijs,

Ik ben een man van 45 jaar en heb sinds een paar maanden een romantische relatie met een vrij succesvolle zakenvrouw die ouder is dan ik. We zien elkaar twee à drie keer per week. Mijn probleem is dat ik niet gefortuneerd genoeg ben om haar zo vaak mee te nemen naar een restaurant. Zij neemt mij altijd wel mee, want zij heeft geen zin en geen tijd om te koken. Ik ben geen keukenprins. Zij is nogal kieskeurig, omdat ze aan de lijn doet: eten moet gezond en hoogwaardig zijn, geen fastfood. Totnutoe heb ik haar steeds mee uit eten genomen, maar ik kan die frequentie financieel niet volhouden. Ik durf haar dit niet te bekennen. Wat te doen?

Altijd uit eten

Beste Altijd uit eten,

U bent bang om door de mand te vallen als minvermogend, maar openhartigheid is de enige uitweg uit uw impasse. Vertel uw vriendin eerlijk dat u niet genoeg geld hebt om zo vaak naar een restaurant te gaan. Stel voor om vaker thuis te eten. Leer uzelf koken. Schaf een kookboek voor beginnelingen aan. Daarin staan allerlei simpele, smakelijke recepten, die u stap voor stap kunt volgen. Een zelfbereide maaltijd is in ieder geval goedkoper en doorgaans ook gezonder en minder zwaar dan restauranteten. Uw vriendin zal het ongetwijfeld waarderen als u haar een (biologisch) tartaartje met sperziebonen en salade voorzet of rijst met ratatouille. Zo moeilijk is dat allemaal niet. Leer koken en deze elementaire vaardigheid zal uw leven en uw relatie verrijken.

Artikelen in Eten en drinken, Horeca, Liefde en relaties.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan