Spring naar inhoud


Jakkie, oma geeft geld

Beste Beatrijs,

Elk jaar krijg ik van de oma van mijn man geld cadeau. Ik houd absoluut niet van geld als cadeau en ik vind het altijd een heel ongemakkelijke situatie. Ik heb liever gewoon een kaartje of een geplukte bloem dan geld. Mijn verjaardag komt eraan en als het aan mij ligt wil ik tegen haar zeggen: ‘Heel erg lief van u, maar ik heb me voorgenomen om geen geld meer te accepteren. Ik vind uw kaart en wat u erin geschreven hebt al een leuk cadeau!’ Zou het onbeschoft zijn als ik dit doe?

Oma geeft geld

Beste Oma geeft geld,

Een cadeau weigeren is altijd onbeschoft. Deze oma geeft geld aan (aangetrouwde) kleinkinderen, omdat ze niets anders kan verzinnen of te oud en te gebrekkig is om winkels af te lopen. U vindt geld niet leuk. Pech gehad. Accepteer het met hartelijke dank en doe er niet moeilijk over, want daarmee geeft u haar gevoel dat ze tekortschiet, terwijl het sop de kool niet waard is. Als u echt geen geld wilt krijgen, geef het dan weg aan de eerste de beste bedelaar, maar ga geen oude dame bekritiseren die het allemaal goed bedoelt.

Artikelen in Cadeaus, Grootouders en kleinkinderen.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Alex schrijft

    Ik zou persoonlijk de eerlijkheid wel op prijs stellen. Uiteindelijk wil je de jarige een cadeau geven die de jarige leuk vindt. Als de oma dat niet zou willen begrijpen dan is ze best bekrompen.

  2. CH schrijft

    Ik sta helemaal achter het advies van Beatrijs maar als u er toch iets over wilt zeggen is dit wellicht een manier? “Oma, ik vind het lief dat ik geld krijg voor mijn verjaardag maar dat hoeft u toch helemaal niet te doen. Ik ben al hartstikke blij met een kaartje van u! ” Zeggen dat je een bepaald kado niet meer accepteert klinkt nogal bits. Uw oma verdient beter dan dat.Sommige HTML is toegestaan