Spring naar inhoud


Doordrammend bruidspaar

Beste Beatrijs,

Binnenkort trouwt onze dochter. Er is alleen de plechtigheid op het stadhuis met de naaste familie, een uitgebreid feest volgt veel later. Als ouders van de bruid leek het ons leuk het gezelschap (acht personen) op die dag een etentje aan te bieden. Toen we vroegen waar ze het liefst willen eten, noemden zij een restaurant dat bij ons niet goed bekend staat. Het menu is peperduur en de eigenaar maakt de indruk van een louche kermisexploitant. We hebben een paar andere mogelijkheden voorgesteld, maar het bruidspaar houdt voet bij stuk, want zij hebben goede ervaring met dit etablissement. Wij vinden dat wie betaalt nog wel iets in te brengen heeft, maar daar denken zij kennelijk heel anders over. De stemming is tot een nulpunt gedaald. Wat raadt u ons aan?

Een restaurant kiezen

Beste Een restaurant kiezen,

Zeg tegen uw dochter: ‘Luister, we bieden jullie een etentje aan dat wij gaan betalen. Als we met z’n allen ergens gaan eten, lijkt het me belangrijk dat we een gelegenheid nemen, waar iedereen die mee-eet het naar z’n zin heeft. Dat restaurant dat jullie hebben uitgezocht lijkt ons niks en bovendien vinden wij het te duur. Aangezien wij betalen, hebben wij een limiet in ons hoofd voor de kosten van die avond. Wij hebben jullie een paar restaurants voorgelegd die volgens ons heel geschikt zijn. Kies er daar een uit. Als jij en je aanstaande daar niets voor voelen, lijkt het ons beter om dat hele etentje af te blazen.’ En dan hoort u wel wat het wordt.

Artikelen in Bruiloft, Horeca, Traditionele etiquette.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Floris schrijft

    Ik zou het iets scherper stellen. U biedt iemand een cadeau aan. Dat is uw cadeau voor de ander. Dat cadeau zoekt u dus uit. Als zij graag een ander cadeau willen dan moeten ze uw cadeau maar afslaan, hetgeen intens onbeschoft is, en zelf iets anders organiseren.
    Voorop staat dat het bij cadeaus niet de bedoeling is dat anderen iemands boodschappen doen. Men krijgt iets uit genegenheid. Graag of niet.

  2. jeanneke schrijft

    Ik vond het anders scherp genoeg hoor. Leuk scherp zelfs, wat Beatrijs vaker doet, en wat ze wat mij betreft moet blijven doen !Sommige HTML is toegestaan