Spring naar inhoud


Als koppelaar optreden

Beste Beatrijs,

Een goede vriendin heeft veel pogingen ondernomen om de juiste man aan de haak te slaan. Telkens liepen haar kortstondige relaties op niks uit. Nu is bij mij en mijn vriend het idee ontstaan om haar kennis te laten maken met een vrijgezelle neef van mij van wie wij vermoeden dat het met haar zou kunnen klikken. Een zogenaamd spontane ontmoeting zit er niet in, want daarvoor is de geografische afstand te groot. Hoe zouden we hen met elkaar in contact kunnen brengen zonder dat het lijkt op een door ons bekokstoofde date? Of is het beter om open kaart te spelen en haar te suggereren om kennis met hem te maken?

Een handje helpen?

Beste Een handje helpen,

Het lijkt me geen goed idee om tegen uw vriendin te zeggen dat ze persoon X (uw neef dus) maar eens moet opbellen, omdat die misschien wel iets voor haar is. Ook tegen uw neef zeggen dat u een mogelijk geschikte vrouw voor hem kent en dat hij haar moet opbellen lijkt me geen kansrijke strategie. Allebei zullen ze tegen u zeggen dat ze zelf hun dates wel kunnen uitzoeken.

Als u ervan overtuigd bent dat ze voor elkaar geschapen zijn, dan moet u zelf actie ondernemen om hen met elkaar in contact te brengen. Dat kan op een onnadrukkelijke manier door hen beiden uit te nodigen, wanneer u een feestje of borrel geeft, en hen aan elkaar voor te stellen. Iets minder terloops, maar nog steeds niet opgelegd, is het om een etentje te geven voor een klein gezelschap, onder wie voornoemde twee personen. Ze kunnen dan in een ongedwongen situatie kennismaken, ze hebben een gezellig avondje, en daarna kunnen ze zelf beslissen of ze de kennismaking willen voortzetten.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan