Spring naar inhoud


Als de vriendenkring verandert

Beste Beatrijs,

Onze trouwerij stond gepland voor april 2020. In verband met corona hebben wij die dag heel klein gehouden en de genodigden een mail gestuurd dat we het feest naar oktober verplaatsen. Nu denken we erover om de viering nog verder uit te stellen naar volgend jaar april. Alleen verwachten wij dat onze gastenlijst er op dat moment anders zal uitzien. Veel genodigde vrienden en kennissen maakten een half jaar geleden deel uit van ons leven. Doordat wij zijn verhuisd, door het afronden van een studie en door nieuwe sociale activiteiten is ook onze vriendenkring veranderd. Hoe kunnen wij het beste hiermee omgaan zonder mensen voor het hoofd te stoten?

Uitgesteld trouwfeest

Beste Uitgesteld trouwfeest,

Het huwelijk zelf is doorgegaan, alleen het feest is afgeblazen. U kunt rustig afwachten tot de omstandigheden daarvoor geschikt zijn. De kans lijkt aanzienlijk dat er in oktober nog steeds geen normaal (huwelijks)feest kan worden gegeven. Waarschijnlijk is de anderhalve-meter-regel dan nog steeds van kracht met een beperkt aantal gasten en een verbod op zang en dans, en die regels halen veel aardigheid af van een feest. Wacht tot de beperkingen zijn opgeheven. U hoeft geen mail rond te sturen dat u de viering tot nader orde uitstelt, want dat begrijpen mensen zo ook wel. Als het zo ver is (wie weet duurt het nog wel twee jaar), kunt u een nieuwe gastenlijst samenstellen. Sommige mensen blijven er vanzelfsprekend op staan, anderen kunnen worden geschrapt (want geen contact meer mee) en nieuwe vrienden kunnen worden toegevoegd. Daar hoeft pas een beslissing over genomen te worden, als er een datum is.

Artikelen in Bruiloft, Corona.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Floris schrijft

    Tja, beetje lastig.

    Net als dat je, als je een uitnodiging accepteert, je daar dús naar toe gaat, ziekte en overige ellende uitgezonderd, is het zo dat als je iemand eenmaal uitgenodigd hebt je die uitnodiging ook niet meer in kan trekken, grove misdragingen daargelaten.

    Als het hetzelfde feest is, maar later, dan zou ik het niet chique vinden om uitnodigingen als het ware in te trekken.
    Zuiverder lijkt me om het hele feest af te schaffen en er verder niets over te zeggen en dan over één jaar maar een eerste huwelijksjubileum oid. te geven. Dat is dan een nieuw feest met een nieuwe gastenlijst.Sommige HTML is toegestaan