Spring naar inhoud


Abraham-pop

Beste Beatrijs,

Ik woon in een zogeheten volksbuurt en ongeveer acht maanden geleden is een bewoner van een eindje verderop in de straat 50 jaar geworden. Ik weet dit omdat er sinds die tijd een Abraham-pop aan het balkon bevestigd is. De pop heeft een joint in zijn mond en hij is zo gepositioneerd dat hij op een inbreker lijkt. Elke dag kom ik hier langs en het tafereel begint me op m’n zenuwen te werken. Naar mijn idee laat je een Abraham- of Sarah-pop hooguit twee weken staan, niet acht maanden! Ik zou graag zien dat de pop wordt weggehaald, maar ik ken deze mensen niet persoonlijk. Is het terecht dat ik me hieraan stoor? Schrijft de etiquette iets voor over hoe ik hiermee om zou moeten gaan?

Kan die pop niet weg?

Beste Kan die pop niet weg,

Weer eens wat anders dan geraniums of fuchsia’s, zo’n inbreker-Abraham als balkondecoratie. Qua ergernis lijkt het me een grensgeval. Er zijn natuurlijk wel meer objecten in de semi-openbare ruimte die een inbreuk vormen op de esthetica of de goede smaak. Maar goed, als dit u hoog zit, kunt u daar best werk van maken. U zou op een zaterdag- of zondagmiddag bij uw buurtgenoten aan kunnen bellen met een zonnig gezicht. U zegt iets in de trant van: ‘Sorry, u zult mij wel vreemd vinden, maar elke keer als ik langs uw huis kom schrik ik van de pop die aan uw balkon hangt. Vooral ’s nachts vind ik het eng. Zou u het heel erg vinden om hem weg te halen of misschien kunt u hem aan de achterkant van het huis ophangen? Als u het niet wil, begrijp ik het best, hoor, maar ik dacht: ik probeer het gewoon.’ Met een beetje geluk reageren ze invoelend op uw klacht en halen ze hem weg. Zo niet, pech gehad.

Artikelen in Buren.


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Peter schrijft

    Ik lees balkon, en bij ons hebben ze daar toch echt regels voor. Zo mogen er aan de voorkant van de flat geen objecten uitsteken en mag bijvoorbeeld de was alleen achter de flat opgehangen worden om zo het vooraangezicht te bewaren. Dus mocht het niet lukken er samen uit te komen dan kan het altijd via de woningbouw gespeeld worden, want die zullen er ook niet blij mee zijn.

  2. Johannes schrijft

    ik vind dit erg overdreven. als u niets beters te doen heeft dan u te ergeren over een pop die een stuk verder in de buurt hangt dan heeft u waarschijnlijk een leeg leven. je kunt toch niet verwachten, dat de hele wereld is ingericht zoals u het wilt? mensen, die anderen aanspreken omdat hun tuin niet is aangeharkt zoals het hoort of omdat de ramen niet zijn gewassen, zijn zielige zeurpieten.Sommige HTML is toegestaan