Spring naar inhoud


Zoon heeft verkering

Beste Beatrijs,

Mijn zoon (17 jaar en serieus in alles) heeft sinds kort verkering met een meisje van 16. Hij weet nu al dat hij met haar wil trouwen en praat daar met ons over. Het meisje is verlegen en hangt erg aan onze zoon. Eigenlijk vind ik (moeder) het niet zo leuk dat mijn zoon verkering heeft op zo jonge leeftijd. Ik weet niet goed hoe ik er mee om moet gaan. Hoe moet ik mij opstellen tegenover hem en het meisje? Zij zegt niet veel. Op mijn vragen geeft ze kort antwoord en dan zijn we uitgepraat. Zelf stelt ze geen vragen. Ze zit het liefst bij mijn zoon op zijn kamer. Ik heb eigenlijk niet zoveel zin om met haar om te gaan.

Nu al schoonmoeder?

Beste Nu al,

Bemoeit u zich er zo weinig mogelijk mee, zou ik zeggen. Een meisje van 16 is te jong om een schoonmoeder/schoondochter-relatie mee op touw te zetten. Uw zoon mag dan serieus van aard zijn, het leven zelf is nog veel serieuzer, en de grootste kans is dat deze verkering over een of twee of drie jaar weer voorbij is. En zo niet, dan ziet u te zijner tijd wel weer verder. Het heeft op dit moment geen zin om tijd en moeite te investeren, dus laat het stel met rust. Het meisje is niet in u geïnteresseerd. Dat kunt u haar niet kwalijk nemen. Weet u nog hoe u zelf was toen u 16 was? Misschien had u toen ook wel een stille of openlijke geliefde. Hebt u destijds één gedachte gewijd aan de moeder van het object van uw verlangen? Nee natuurlijk! Moeders van vriendjes figureren helemaal niet in de belevingswereld van zestienjarige meisjes.

Zeg tegen uw zoon dat alles goed en wel is, maar dat zijn schoolwerk er niet onder moet lijden en dat u verwacht dat hij niet al zijn vrije tijd besteedt aan zijn vriendinnetje, maar dat hij ook zijn gezinsleven, zijn vrienden en zijn hobby’s moet onderhouden.

Artikelen in Liefde en relaties, Schoonfamilie, Tieners.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan