Spring naar inhoud


Werklieden iets aanbieden?

Beste Beatrijs,

Voor het opknappen van mijn huis huur ik nu en dan werklieden (stucadoor, schilder, timmerman en dergelijke) in. Als deze mensen ’s ochtends komen, bied ik ze een kopje koffie aan. Wat wordt er nog meer van mij verwacht? Ik vind het geen probleem om nu en dan te vragen of ze nog iets willen drinken of eten. Maar ik wil me zeker niet opdringen. Tenslotte zijn het mensen die tegen betaling een klus voor mij opknappen, en geen kennissen of vrienden die voor de gezelligheid op bezoek zijn. Kortom: eigenlijk weet ik niet wat gebruikelijk is in de omgang met werklieden.

Werkers over de vloer

Beste Werkers over

Behalve een versnapering bij koffie of thee hoeft u werklieden niets te eten aan te bieden. Ze komen om te werken, niet om uw ijskast leeg te eten. Als het goed is, hebben ze zelf een lunchpakketje bij zich of ze nemen pauze om in de buurt een broodje of iets dergelijks te kopen. Wel is het gebruikelijk om koffie of thee te serveren (eventueel frisdrank – geen bier of alcohol). De eerste keer dat ze bij u thuis komen werken, kunt u, terwijl u de koffie zet, laten zien waar alles staat (koffie, thee, suiker, kopjes) en vragen of ze voor de rest van de werkdagen zelf hun pauzedrankjes willen verzorgen. Dan kunnen ze hun eigen koffiemomenten bepalen en hoeft u niet als gastvrouw op te treden. Geef hen ook de beschikking over de koektrommel.

Artikelen in Eten en drinken, Zakelijke relaties.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan