Spring naar inhoud


Moslims en alcohol

Beste Beatrijs,

Onlangs waren we te gast bij een Afghaanse familie. We werden heel gastvrij onthaald en kregen overvloedig te eten en te drinken. Binnenkort komen deze mensen bij ons eten en we vragen ons af wat het protocol van ons verwacht. Vanzelfsprekend zullen we geen varkensvlees serveren. Maar wij zijn geen moslims en we schenken aan onze eigen tafel graag een glas wijn. Toen wij bij hen te gast waren, dronken we met plezier thee en fris, en dat zullen wij hen ook aanbieden. Mogen we zelf wél een glaasje wijn drinken of is dat onbeleefd?

Hoe zit het met de alcohol?

Beste Hoe zit het,

Terecht gaat u geen spijzen serveren, waarvan u van tevoren weet dat de gasten ze niet zullen consumeren, of dit nu om religieuze, ideologische (vegetariërs) of gezondheidsredenen is. U zet iets op tafel wat iedereen kan eten. Met drank ligt het anders. Er kunnen altijd gasten zijn die om wat voor reden dan ook geen alcohol of geen koffie of geen frisdrank of geen melk willen. Die krijgen dan wat anders. Wat nog niet betekent dat zij gekwetst worden als anderen in het gezelschap wél alcohol (of koffie of fris of karnemelk) nemen. Men hoeft niet allemaal hetzelfde te drinken. U kunt zelf gerust aan uw eigen tafel een glaasje wijn drinken. Uw vrouw hoeft tenslotte ook geen hoofddoekje aan te doen om uw moslimvrienden hartelijk te ontvangen.

Artikelen in Eten en drinken, Visite.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. panda schrijft

    ik had laatst een soortgelijk geval. ik was met een gezelschap dat uitsluitend uit moslims bestond op een strandfeest. de moslimvrouwen waren van tot tot teen bedekt, behalve het gezicht en de handen. ze zwommen ook volledig gekleed. ik vroeg me af: moet ik me nu ook zediger kleden, of niet? stuit het ze tegen de borst als ik als enige met blote benen aankom? uiteindelijk heb ik wel een lange broek aangetrokken maar wel in bikini gezwommen. maar ja, ik wist eigenlijk niet wat het juiste was geweest.Sommige HTML is toegestaan