Spring naar inhoud


Eten aanbieden na het klussen

Beste Beatrijs,

Mijn echtgenote en ik zijn onlangs verhuisd naar een tamelijk groot en oud pand, dat een flinke opknapbeurt behoeft. Wij krijgen daarbij in de weekends veel hulp van vrienden en familie. Ik vind het leuk om deze mensen na een dag hard werken te trakteren op een lekker etentje in een goed restaurant. Mijn vrouw is iets minder bourgondisch ingesteld dan ik en heeft ook iets meer besef van de waarde van geld. Die lekkere etentjes hoeven voor haar niet zo. Een eenvoudig bord pasta of een boterham volstaat volgens haar. Is het onbeleefd om onze gasten na een dag hard werken in ons nieuwe huis zo karig naar huis te sturen?

Adequaat bedanken?

Beste Adequaat bedanken,

Vrienden die de hele dag gratis in uw huis hebben geklust verdienen absoluut een warme maaltijd. U kunt ze in geen geval afschepen met een karig boterhammetje. Pasta met een lekkere saus is prima. Naar een restaurant of zelf koken maakt niet uit. Wanneer u geen werktijd wil inleveren, neemt u de klussers mee uit eten (hoeft geen duur restaurant te zijn). Wanneer u niet te veel geld wil uitgeven, kan uw vrouw of u een uurtje eerder ophouden met verbouwen en een warme maaltijd bereiden (hoeft geen ingewikkeld eten te zijn). Of u bestelt eten en u laat het thuis bezorgen. Zolang u er maar voor zorgt dat uw helpers een volwaardige en smakelijke maaltijd krijgen als beloning voor hun werk.

Artikelen in Column.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Rina schrijft

    Voor een werkman betaal je 35 euro per uur. Heeft uw vrouw geen benul van het geld wat ze uitspaart? Koester deze vrienden en familie, en voorzie ze ruimhartig van eten en drinken.Een zelfgemaakte maaltijd is prima, maar als alles op orde is zou het een leuke geste zijn de helpers te trakteren op een etentje buiten de deur.Sommige HTML is toegestaan