Spring naar inhoud


Wapperend wasgoed

Beste Beatrijs,

In ons buurtje hangen de meeste mensen hun was op hun achterbalkon te drogen. Dat doen wij zelf ook. Maar onze achterburen halen hun was niet binnen als die droog is, maar laten hem hangen. Pas als ze de lijnen nodig hebben voor een volgende lading, wordt het binnengehaald. Wij kijken dus altijd tegen wasgoed aan. Het record tot nu toe is een was (met een knalgeel overhemd in het midden) die twaalf dagen bleef hangen. Ik erger me steeds meer aan dat wasgoed dat daar altijd in mijn blikveld hangt. Hoe kan ik ervoor zorgen dat zij hun was binnenhalen?

Wasgoed-watcher

Beste Wasgoed-watcher,

Over wasroutines bestaan verschillende opvattingen. De strenge leer schrijft voor dat vuile kleren zo snel mogelijk gewassen, gestreken en opgevouwen onderop nette stapeltjes in de kast dienen te belanden. In een chaotisch huishouden stagneert deze cyclus. Kleren stapelen zich op in overvolle wasmanden, wachtend op een wasbeurt, of hangen aan de lijn, wachtend om te worden opgeruimd. Als de eigenaar niets schoons meer kan vinden om aan te trekken, ontsteekt hij/zij in woede, propt de wasmachine vol en plukt wat van de lijn. Eigenlijk wilt u dat de buren van de laat-maar-wapperen-routine overstappen op de methode van de propere huisvrouw. Dat zal u niet lukken. De buren zijn sloddervossen die hun waslijn als kast gebruiken. Vervelend, maar niet illegaal. Als zij niet eens voor hun eigen gerief in staat zijn hun huishouden te stroomlijnen, zal een beroep van u op een ongehinderd uitzicht hen ook niet het licht doen zien.

Artikelen in Buren, Het publieke domein.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. alie schrijft

    ik heb achterburen die hun “witte bungalow” tenten in mijn gezichtsveld op hangen ik zou er toch echt een paar grote lakens voor hangen is gewoon geen mooi uitzicht voor meSommige HTML is toegestaan