Spring naar inhoud


Ruzie over wasrekje

Beste Beatrijs,

Onlangs had ik een kleine ruzie met mijn buurvrouw over het gebruik van de schutting. Ik had mijn wasrekje over de schutting gehangen, zodat de twee uiteindes van de haken zichtbaar waren aan de kant van de buren. De buurvrouw beval me het rekje eraf te halen. Ik legde uit dat mijn was in twee uur droog zou zijn in de zon en dat ik geen andere plaats had in de tuin. Ze gooide mijn rekje er af op de grond. Later heb ik twee oogjes in de schutting gedraaid om mijn rekje aan op te hangen, maar ik heb er geen fijn gevoel over. Klopt het dat ik mijn wasrekje niet aan de schutting mag hangen? Het gaat om een gedeelde schutting. Wat zijn de regels hiervoor?

Over de schutting gegooid

Beste Over de schutting gegooid,

De regels zijn wat de buren onderling afspreken. Formeel moet het eigen territorium gevrijwaard blijven van spullen van de buren. Af en toe twee haakjes van een wasrek dat over de schutting hangt is zo’n minimale (en bovendien tijdelijke) aantasting van het burendomein dat de meeste mensen daar niet moeilijk over zullen doen. Om het zekere voor het onzekere te nemen verdient het aanbeveling om toestemming aan de buren te vragen of u af en toe het wasrekje over de schutting mag hangen. De buren kunnen dan ja of nee zeggen en het overgrote deel zegt natuurlijk ja, want daar hebben ze geen last van. U hebt geen toestemming gevraagd (misschien was de buurvrouw daar nijdig over) en vervolgens heeft zij het rekje eraf gegooid, zodat u opnieuw kon beginnen met wassen. Dat was een oorlogsverklaring. Deze burenverhouding is grondig verstoord. Om niks, zoals wel vaker het geval is. Erover praten met wederzijdse excuses is hiervoor de oplossing, maar hier valt waarschijnlijk weinig meer aan te redden.

Artikelen in Buren.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan