Spring naar inhoud


Burenhulp

Beste Beatrijs,

Met onze buren hebben we een prettige verhouding. Af en toe eten we bij elkaar en we kunnen het goed met elkaar vinden. Omdat ze een nieuwe keuken zouden krijgen, had ik aangeboden dat ze gebruik mochten maken van onze vaatwasser en wasmachine en heb ik ze de sleutel van de achterdeur gegeven. Inmiddels blijkt hun verbouwing een totale renovatie die nu al twee maanden duurt. Ik tref hen voortdurend in onze keuken aan. Het hangt me langzamerhand de keel uit. Hoe kan ik hier een eind aan maken zonder de burenrelatie te verstoren?

Buren in de keuken

Beste Buren in de keuken,

U hebt deze situatie over uzelf afgeroepen. Voordat u de buren de vrije beschikking gaf over uw keuken(apparatuur) had u moeten informeren hoe lang een en ander zou duren en een maximumperiode moeten afspreken. Langer dan een week valt zoiets niet op te brengen. Dat u hun een sleutel hebt gegeven, zodat zij op ieder moment kunnen binnenmarcheren is helemaal dom (sorry dat ik het zo hard zeg). Wat is er mis met belet vragen?

Ga met hen praten en zeg dat het u te veel wordt. Vraag de sleutel terug, verontschuldig u uitgebreid, duizend excuses enzovoort, maar vraag hen dringend of ze andere oplossingen kunnen zoeken: naar de wasserette voor de kleren, koken op een campinggasje in hun eigen tuin, in een teiltje afwassen in hun eigen badkamer. Tal van mensen kamperen tijdens verbouwingen in eigen huis. Dat zal uw buren ook wel lukken.

Artikelen in Buren.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan