Spring naar inhoud


Zomaar binnenlopen

Beste Beatrijs,

Om praktische redenen hebben mijn schoonouders de sleutel van ons huis. Ze zorgen voor de kat, als we op vakantie of een weekendje weg zijn. Wanneer ze bij ons langskomen, hebben ze de onhebbelijke gewoonte tegelijk aan te bellen en binnen te komen. Dit zit mij al een tijd dwars. Vorige week gebeurde het weer en in een impuls heb ik hen gevraagd om in het vervolg aan te bellen en te wachten tot mijn man of ik opendoen. Mijn schoonmoeder is nu kwaad en mijn echtgenoot ook. Misschien kwam mijn verzoek er bitsiger uit dan bedoeld. Maar afgezien daarvan, ik mag zoiets toch wel vragen?

Zomaar binnenlopen

Beste Zomaar binnenlopen,

Niemand mag zonder toestemming andermans huis betreden. Het is handig als een vertrouwd persoon over uw huissleutel beschikt, zodat u uw huis in kan wanneer u uw eigen sleutel kwijt bent, maar sleutelbeheerders mogen zich nooit op eigen initiatief toegang verschaffen.

Het is buitengewoon vervelend als mensen ineens onaangekondigd in je huiskamer staan, ook al hebben ze aangebeld. U hebt het gelijk geheel aan uw zijde, maar zoals u al schreef: waarschijnlijk was uw toon te bozig. Bied uw excuses aan uw schoonouders aan dat u bent uitgevallen, maar houd vast aan uw standpunt: niet onuitgenodigd binnenstormen. Bespreek dit ook met uw man. Betuig uw spijt dat u zijn ouders hebt afgesnauwd, maar houd verder voet bij stuk. Vraag aan uw man hoe hij het zou vinden als hij in zijn onderbroek in de keuken stond, en niet zijn maar úw ouders doken ineens met hallootjes achter hem op. Mensen mogen niet in hun eigen huis worden overvallen door bezoekers. Niet door buren, niet door vrienden, niet door familieleden, en dus ook niet door (schoon)ouders.

Artikelen in Ouders en volwassen kinderen, Visite.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. john schrijft

    is mij ook overkomen, mijn schoonmoeder kreeg de sleutel en vergat daarna iedere keer spontaan de deurbel, errug vervelend.
    Wij ( mijn vrouw en ik zijn een eenheid, jawel het kan !) hebben met een smoesje de sleutel terug gevraagd, einde probleem en geen kwade gezichten.

    overigens deed mijn vrouw hetzelfde vroeger ook, inmiddels niet meerSommige HTML is toegestaan