Spring naar inhoud


Buurman komt zomaar binnen

Beste Beatrijs,

Sinds een jaar wonen wij (gezin met vier opgroeiende jongens tussen de zestien en tien jaar) in dit huis. Wij hebben het idee dat de buren (rond de 60) niet erg blij met ons zijn. De jongens zitten elkaar nog al eens in de haren en de huizen zijn gehorig. Wel hebben ze een sleutel van ons huis voor noodgevallen. Laatst waren we een weekje op de camping, terwijl onze oudste thuis was wegens een vakantiebaantje. Overdag heeft de buurman een voor ons bestemd pakje aangenomen, dat hij ’s avonds kwam afgeven. Mijn zoon die boven zat heeft geen bel gehoord en de buurman heeft toen maar zichzelf binnengelaten. Net op dat moment kwam mijn zoon de trap af, waarop de buurman zei: ‘Oh, ik dacht dat er niemand thuis was.’ Wij vinden het vreemd dat hij niet gewacht heeft tot hij iemand van ons zag om het pakje af te geven. We zijn geneigd de sleutel terug te vragen, maar daarmee komt mischien de verhouding nog meer op scherp?

Geërgerde buurvrouw

Beste Geërgerd,

U neemt het de buren kwalijk dat zij voor u een pakje hebben aangenomen en dit in uw huis neerlegden, terwijl u met vakantie was. U houdt met de mogelijkheid rekening dat uw 60-jarige buren van uw afwezigheid gebruikmaken om eens ongestoord in uw huis de laden te lichten of wie weet zelfs wel enige spullen achterover te drukken. Ik kan me vergissen, maar dit lijkt me vergezocht. Graag zou ik willen wijzen op de onschatbare waarde van een prettige verhouding met de buren. Als u de sleutel gaat terugvragen, raakt de verhouding verziekt, dat had u zelf al

bedacht. Stelt u het zich maar voor: jaar in jaar uit niet groeten, klagen, zeuren, chagrijnen, de hele mikmak. Probeer het toch plezierig te houden! Bedank de buren voor hun goede zorgen met het pakje. Bied aan de post te verzorgen, als zij met vakantie gaan. Verontschuldig u voor het kindergeschreeuw en drink eens een kopje koffie met ze. Als de verhouding goed is, dan storen ze zich ook minder aan het lawaai van uw kant.

Artikelen in Buren, Post, Visite.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan