Spring naar inhoud


Broer verstoort vrijgezellenavond

Beste Beatrijs,

Onlangs heb ik voor een goede vriend een bachelorparty georganiseerd. Noodgedwongen moest ik ook zijn acht jaar oudere broer uitnodigen. Tijdens het feest zat deze broer voortdurend te kankeren. Het restaurant deugde niet, de activiteiten waren ‘knap onnozel’, we kwamen niet genoeg ‘lekkere wijven’ tegen. Het genar ging maar door en niemand durfde hem op zijn gedrag aan te spreken. Wat had ik moeten doen?

Gefnuikt op het hengstenbal

Beste Gefnuikt,

Normaal geeft een bachelorparty overlast voor omstanders, maar nu kon u niet eens het gebokkepruik van iemand uit uw eigen groepje de kop indrukken? Dat moet een tam avondje zijn geweest. Misschien is er te weinig drank doorheen gegaan, anders had een uwer de stoute schoenen wel durven aantrekken om de etterbak tot de orde te roepen. Nodig hem voor straf nooit meer uit. Vraag de volgende keer alleen aardige en rustige mensen. Beschaafde bachelorparty’s zijn toppie.

Artikelen in Broers en zussen, Festiviteiten, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


5 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Yvonne schrijft

  Geachte mevrouw Ritsema,
  Wat jammer dat u zich niet over uw weerzin tegen vrijgezellenfeesten kunt zetten om de gestelde vraag te beantwoorden… ik denk dat de vragensteller hier weinig aan gehad heeft. En dat terwijl het wel vaker voorkomt dat een feestje wat minder feestelijk verloopt door een gast die er blijkbaar niet zo’n zin in heeft.
  Wellicht kunt u er nog eens over denken?

 2. vincent schrijft

  @Yvonne:
  Mijn indruk is juist dat Beatrijs op ironische wijze de oudere broer in het gelijk stelt. Een beschaafde bachelorparty is immers een contradictio in terminis.

 3. Suzanne schrijft

  @vincent:

  Dat is misschien zo in uw vrienden- en kennissenkring.

  Een beschaafd vrijgezellenfeest is heel goed mogelijk!
  Helaas denken een hoop mensen dat feestvieren gelijk staat aan zich straalbezopen misdragen, maar gelukkig geldt dat niet voor iedereen. Er zijn genoeg mensen die een leuk feest weten te organiseren, waar iedereen naderhand nog met plezier op terugkijkt.

 4. Yvonne schrijft

  @ Vincent: iemand gelijk geven die volgens de briefschrijver voortdurend ‘zat te kankeren’? Dat lijkt mij niet comme il faut en daarmee dus ook niets voor mevrouw Ritsema. Maar wellicht dat zij daar zelf nog op terug kan komen?
  En wie bepaalt dat een vrijgezellenfeestje niet zonder overmatig drankgebruik en zonder gebral mag verlopen? Het lijkt me dat zo’n feestje dient te passen bij de bruid- of bruidegom-in-spé.

 5. anna n schrijft

  Volgens mij heeft het niet zozeer te maken het feestje en hoe dat gevierd moet worden als wel met die oudere broer. Ook bij andere gelegenheden zal hij zich zo gedragen, neem ik aan. Iemand, misschien de briefschrijver had kunnen zeggen: Als je er niets aan vindt, waarom ga je dan niet weg? En dat niemand dat gedurfd heeft (waarom eigenlijk niet), dat lijkt me het probleem.Sommige HTML is toegestaan