Spring naar inhoud


Contact houden met broer

Beste Beatrijs,

Mijn oudste broer interesseert zich totaal niet voor zijn twee broers, zijn zus en hun gezinnen. Hij is altijd al wat zonderling geweest en sinds het overlijden van onze ouders zien we hem alleen nog op begrafenissen. ‘De jongeren moeten naar de oudere komen’ is zijn credo. Ik als jongste broer ben inmiddels halverwege de vijftig en vind het een vreemd standpunt. Nu ga ik binnenkort verhuizen en ik vraag me af of ik het kan maken om deze broer geen verhuisbericht te sturen. Waarom zou ik? Hij stuurt me nooit een kerstkaart (ik wel naar hem) Ik voel me zo vervreemd van hem dat niet sturen de beste optie lijkt.

Broer afschrijven?

Beste Broer afschrijven,

Houd de eer aan uzelf en stuur uw broer een verhuisbericht! Wat kost dat u nou helemaal behalve een postzegel? Of stuur hem een mailtje met uw nieuwe adres. Als uw broer geen prijs stelt op contact met u, moet hij dat weten, maar aan u kan het in ieder geval niet gelegen hebben. Wat u wil vermijden is een situatie, waarin hij kan zeggen: ‘Ik miste mijn jongste broer en had hem graag gesproken, maar hij heeft me nooit een adreswijziging gestuurd en ik heb zijn telefoonnummer niet, dus ik wist niet hoe ik hem kon bereiken.’ U kunt trouwens best zelf nog eens een initiatief voor contact nemen. Ook de zonderlingen willen af en toe wel eens hun familie spreken.

Artikelen in Broers en zussen, Post.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan