Spring naar inhoud


Geen contact met broer

Beste Beatrijs,

Ik zit met een probleem met mijn schoonzus. Mijn broer (70) en ik zijn weinig samen opgevoed, omdat hij tien jaar ouder is. Later gingen we ook niet veel met elkaar om. Ons contact is nu bijna nihil, omdat hij niet geïnteresseerd is, maar ook omdat naar mijn gevoel zijn vrouw hem helemaal ondersneeuwt. Alle beslissingen en contacten gaan via haar als tussenpersoon. Het doet me pijn, het is net of ik geen broer en alleen maar een schoonzus heb. Laatst kwamen we elkaar tegen op straat en overviel ze me met de vraag of ik geld wilde bijleggen voor het verlengen van de grafrechten van mijn ouders en dat ze de rekening bij mij in de bus zou doen. Misschien was ik fout, maar ik heb haar te verstaan gegeven dat dat iets was tussen mijn broer en mij. Nu is ze boos. Wat kan ik doen?

Schoonzus als poortwachter

Beste Schoonzus als poortwachter,

Probeer uw broer apart te spreken te krijgen. Bel hem op en als uw schoonzus opneemt, vraag of u uw broer aan de lijn kan krijgen. Beter nog: bel hem op zijn mobiele telefoon, als hij die heeft. Als u uw broer telefonisch te pakken hebt, vraag dan om een afspraak met hem alleen zonder zijn vrouw erbij. In uw huis of in een openbare gelegenheid bij hem in de buurt, ergens waar hij makkelijk in z’n eentje naar toe kan. Als u met hem onder vier ogen bent, kunt u allerlei dingen bespreken die u op uw hart hebt. Ook het al of niet verlengen van de grafrechten. Broers en zussen moeten in staat zijn om elkaar ook eens zonder wederhelften te spreken. Uw schoonzus kan uw broer niet verbieden om een afspraak met u te maken. Maar als uw broer zich voegt naar het regime van zijn vrouw en een privégesprek met u afhoudt, kunt u hem daar niet toe dwingen, net zo min als het stel u kan dwingen om te betalen voor vernieuwde grafrechten.

Artikelen in Broers en zussen.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Truusje schrijft

    Herkenbare situatie, waarin ik de schoonzus dus de gebeten hond ben. Ik heb jarenlang aangedrongen op privé bezoekjes van mijn man aan zijn zus maar dat hoorde niet in de familie dus deed hij ook niet. De laatste paar jaar dat we nog in Nederland woonden hebben ze een broer/zussendag met leuke uitjes georganiseerd. Pakte heel goed uit.Sommige HTML is toegestaan