Spring naar inhoud


Ongepaste kerstkaart

Beste Beatrijs,

Mijn oudste broer stuurde deze maand een ‘Merry Christmas’-kaart, in zijn

handschrift geschreven met de namen van zijn gezinsleden eronder. Bij deze kaart ingesloten vond ik een briefje, met het verzoek – onder vermelding dat ‘het een minder gezellig onderwerp betreft’ – een bedrag op zijn rekeningnummer te storten als bijdrage aan de grafrechten voor een van onze ouders.

Voor hem hoefde het verlengen van die grafrechten niet zo; hij weet dat dit voor mij anders ligt. Ik zit niet zo gauw om woorden verlegen, maar hier was dat moment er dan echt. Wat vindt u?

Don’t Merry me

Beste Don’t,

Een kerstwens en een rekening horen niet in dezelfde envelop te zitten. De kerstkaartenschrijver treedt niet tegelijk als incassobureau op en hij deelt ook geen steken onder water uit inzake gevoelige materie als grafrechten voor ouders. Zo’n kwestie moet eerst met alle betrokkenen (degenen die de kosten dragen) worden besproken en er dient consensus te zijn, voordat er rekeningen de deur uitgaan. Als zo’n familie-overleg niet heeft plaatsgevonden, neem dan hiervoor alsnog het initiatief. Negeer de dubbele boodschap van uw broer en hou het erop dat hij overdrijft in zijn behoefte om postzegels uit te sparen.

Artikelen in Broers en zussen, Dood en begrafenis, Feestdagen, Post.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan