Spring naar inhoud


Chinees eten met Kerst

Beste Beatrijs,

Eerste kerstdag brachten wij (mijn man, mijn dochtertje van twee jaar, en ik) bij mijn schoonouders door. Vorig jaar liet mijn schoonmoeder ons weten dat zij de kerst in 2002 bij ons of bij mijn schoonzusje en haar man wil doorbrengen. Zij vond het te zwaar in haar eigen huis. Wij konden hiermee instemmen. In oktober tijdens een familie-samenzijn vroeg mijn man hoe we de kerst zouden kunnen organiseren. De schoonfamilie had hier nog geen idee over. Eind november stelde hij opnieuw de vraag, waarop mijn schoonmoeder antwoordde dat we Kerstmis bij haar dochter en man zouden vieren. Het is de bedoeling dat we Chinees halen en dat ieder voor zich betaalt. Ik voel er weinig voor om met kerst te betalen voor afgehaald voedsel uit plastic bakjes. Waar ik het meest moeite mee heb is dat wij niet betrokken zijn in dit besluit. Als koude kant van de familie ligt het uiterst gevoelig als ik mijn mening zou geven. Mijn man echter kan niet op tegen de dominantie van zijn moeder en is niet loyaal aan mijn en zijn wensen op dit gebied. Moeten wij ons neerleggen bij deze noodhap met kerst of zijn er nog andere oplossingen, zonder dat dit resulteert in een gespannen sfeer?

Alsjeblieft geen Chinees met Kerst

Beste Geen Chinees,

Uw schoonmoeder heeft vorig jaar gezegd dat ze van de Kerst-organisatie afwilde. Het was de bedoeling dat haar zoon (met u) of haar dochter (met haar man) deze taak zou overnemen. U en uw man hebben zich afwachtend en passief opgesteld. U heeft een paar keer gevraagd aan de anderen wat nu precies de plannen waren, maar u heeft er zelf geen gemaakt. Uiteindelijk, we zitten inmiddels eind november, verzint uw schoonmoeder iets: weet je wat? We halen gewoon Chinees en dan zijn we van het hele gedonder af.

En nu heeft u kritiek. Dat vindt u armoedig eten en u hebt ook geen zin om ervoor te betalen. Mijn vraag is: waarom heeft u niet zelf de familie uitgenodigd? U kunt toch samen met uw man wel een etentje voor zes personen en een peuter in elkaar draaien, zonder de gasten te laten betalen? Hier ligt uw kans om het kerstfeest geheel naar eigen inzicht vorm te geven op uw eigen terrein, waar u zelf de baas bent. Nodig iedereen uit bij u thuis, zet de Mormon Tabernacle Choir op, serveer de kaasvlinders uit het kerstpakket, en ga iets lekkers koken. Bel ze snel op, het is nog niet te laat!

Artikelen in Feestdagen, Schoonfamilie.

Gelabeld met , .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. rica schrijft

    Perfect antwoord!

  2. Heni schrijft

    Dit ‘probleem’ is inmiddels meer dan tien jaar oud, maar ik denk dat de strekking nog hetzelfde is: verwend gedrag. Afwachten en dan je neus ophalen voor de oplossing van schoonmama. Er zijn miljoenen mensen due dolblij zouden zijn met een chinese maaltijd. Het antwoord van Beatrijs is zonder meer goed. De onvrede zit in laksheid en afwijzend gedrag naar (in dit geval) de schoonmoeder, terwijl zij wel een prima alternatief heeft bedacht.

  3. luisa schrijft

    ahhhh kon ik het vervolg hiervan maar weten! super advies in elk geval.Sommige HTML is toegestaan