Spring naar inhoud


Een ellendige parfumstank

Beste Beatrijs,

Op mijn werk zit naast mij een bijzonder vriendelijke collega die elke dag een buitensporige hoeveelheid parfum over zich heen sproeit. En dan niet een subtiel geurtje, maar het soort parfum dat mijn oma twintig jaar geleden al ouderwets vond. Een prangende, nare geur waar ik hoofdpijn van krijg. Vooral als ze langsloopt of beweegt is het echt erg. Hoe kan ik haar subtiel duidelijk maken dat ze of een ander geurtje moet kiezen of dat ze niet twintig maar twee keer de parfumverstuiver moet hanteren ’s ochtends?

Te veel parfum

Beste Te veel parfum,

Dit kan wel worden opgelost met een beetje omzichtigheid. Zeg tegen uw collega: ‘Sorry, ik heb misschien een beetje vreemd verzoek. De kwestie is dat ik een probleem heb met bepaalde soorten parfums. Ik reageer daar allergisch op, ik krijg er hoofdpijn van. Ik heb dat ook met jouw parfum, helaas. Daarom zou ik je willen vragen of je misschien geen parfum meer wil opdoen naar je werk?’ U hebt het over hoofdpijn. Dat is serieus genoeg om als allergische reactie te betitelen. Als u uw bezwaar toeschrijft aan een allergie, is dat minder kwetsend dan wanneer u zegt dat u walgt van de stank die ze verspreidt. Zo lijdt uw collega geen gezichtsverlies. U schrijft dat ze een aardige collega is, dus ze zal vast wel bereid zijn u tegemoet te komen.

Artikelen in Collega's.

Gelabeld met , .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. anne schrijft

    Als mensen vaak dezelfde parfum ophebben, dan ruiken ze die specifieke geur zelf minder.
    Waarschijnlijk heeft je collega het zelf niet in de gaten.

  2. Martine schrijft

    Het zou fijn zijn als mensen ophielden alles een allergie te noemen. U zou kunnen stellen dat u gevoelig bent voor bepaalde geuren. Voor een allergie is een veel sterkere reactie nodig. Mensen die een allergie hebben worden niet meer serieus genomen omdat anderen te pas en te onpas het woord gebruiken om de hele wereld naar hun hand te zetten.Sommige HTML is toegestaan