Spring naar inhoud


Breken met criminele broer?

Beste Beatrijs,

Ik heb een broer die veertien jaar geleden veroordeeld is wegens een delict dat met pedofilie te maken had. Wij (zijn familie) hebben hem toen gewaarschuwd: wanneer dit nog eens gebeurt, zouden we de banden verbreken. Nu is hij weer opgepakt voor iets met kinderen. Mijn zus, broer en ik hebben er een punt achter gezet. Zijn vrouw gaat ook van hem scheiden. Wij willen hem niet meer zien. Mijn broer is alles kwijt. Als ik er aan denk hoe eenzaam hij wordt, komen toch de tranen en twijfel ik. Maar het is te erg wat hij gedaan heeft. Is het terecht dat ik afstand van hem neem, ondanks dat het mij heel zwaar valt?

Straf voor pedo-broer

Beste Straf voor pedo-broer,

U hoeft de band met uw broer niet te verbreken. Ook al heeft hij iets vreselijks gedaan, hij blijft toch uw broer. Zelfs de ergste misdadiger kan steun van zijn familie gebruiken. Als hij in de gevangenis zit of in een TBR-instelling, dan kan hij voorlopig geen kwaad. Hij wordt al gestraft door de maatschappij. Er bestaat geen morele verplichting voor familie om een crimineel familielid de rug toe te keren en nooit meer iets met hem te maken te willen hebben. Uw broer heeft door eigen toedoen alles verloren wat van betekenis is in het leven. Hij zit al aan de grond. Niemand wil iets met pedofielen te maken hebben, dus binnenkort gaat hij alleen nog maar met bewakers, hulpverleners en mede-criminelen om. Als u hem af en toe bezoekt, kunt u iets van zijn eenzaamheid verlichten. Het contact met hem in stand houden betekent niet dat u zijn gedrag goedkeurt, maar is gewoon een daad van menselijkheid.

Artikelen in Broers en zussen.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Barbara schrijft

    Mooi antwoord!!

  2. Marie schrijft

    Dit is een hele moeilijke en pijnlijke situatie. Allereerst chapeau dat u als familie zo fel gekanteld bent tegen pedofilie en niet de andere kant op kijkt omdat het een familielid betreft.

    Maar, Beatrijs heeft gelijk. Spreek met uw broer af dat wanneer u hem ziet, er niet over kinderen of zijn onwenselijke gevoelens wordt gesproken, en als u zelf kinderen heeft, maak hem dan duidelijk dat er geen contact mag zijn totdat ze 18 jaar zijn. Hij krijgt een gerechtigde straf van de staat, maar als hij ook volledig door zijn familie wordt uitgestoten zal dat eerder een negatieve dan positieve uitwerking op hem hebben. Iemand die zich naar niemand kan keren, keert zich immers naar zijn verslaving.

    Het is wellicht pijnlijk om met hem te praten, maar het zal pijnlijker zijn als hij er op een dag niet meer is en u spijt heeft dat u dit niet heeft gedaan.Sommige HTML is toegestaan