Spring naar inhoud


Vriendin waarheid zeggen over uiterlijk?

Beste Beatrijs,

Na 35 jaar huwelijk heeft een goede vriendin van mij haar man verlaten. Het gebeurde op haar initiatief, maar ze is er toch kapot van. Ze woont nu alleen en ik steun haar zoveel als ik kan. Laatst vroeg ze me: ‘Zie ik er even beroerd uit, als ik me voel?’ Ondanks haar nieuwe vrijheid ziet ze er inderdaad ronduit beroerd uit. Ik heb gezegd dat het reuze meeviel. Moet ik bij dit soort rechtstreekse vragen eerlijk zijn of niet?

Waarheidslievende vriendin

Beste Twijfel,

Hoe uw vriendin eruit ziet, nu ze net uit haar huwelijk is gestapt, is volkomen onbelangrijk. Ze maakt een soort rouwproces door, ook al had ze dat niet verwacht. Uw vraag of u wel of geen eerlijkheid moet betrachten, als het over haar uiterlijk gaat, is zo mogelijk nog irrelevanter. Uw vriendin voelt zich beroerd, dan zijn er twee manieren om hierop te reageren. Of u gaat haar semi-therapeutisch steunen in haar depressie, of u probeert haar af te leiden door samen iets leuks te doen. Kies uit deze twee, maar ga niet samen zitten te meuten over wallen, rimpels, grijze haren of hangende borsten.

Artikelen in Huwelijk en scheiding, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan