Spring naar inhoud


Vriend scant vrouwen

Beste Beatrijs,

Mijn vriend en ik wonen niet samen, maar hij zit wel vaak bij mij. Onlangs kwam een vriendin van mij langs. Toen ik hen aan elkaar voorstelde, scande hij haar zwijgend van top tot teen. Ik vond het gênant om aan te zien en mijn vriendin vond het ook ongemakkelijk, zag ik. Mijn dilemma is: moet ik hem hierop aanspreken? Ik vind het schaamteloos scannen van vrouwen niet fijn en als het gaat om een goede bekende vind ik het helemaal grensoverschrijdend.

Mijn vriend, de keurmeester

Beste Mijn vriend, de keurmeester,

Dit is het soort man dat vrouwen naar een boerka doet verlangen. Dat uw vriend zo te werk gaat kan bijna geen eenmalig incident zijn. Deze keer betrof het een vriendin van u, maar hij doet het vast de hele dag door. Of u als zijn relatie hierbij aanwezig bent maakt hem kennelijk niet uit. U kunt hem erop aanspreken, maar ik geef u weinig kans dat hij zijn gedrag verbetert. Mannen die dit soort schaamteloos gedrag vertonen zijn dit zo gewend dat het niet eens meer een bewuste keus is. Ze doen het gewoon automatisch altijd in alle omstandigheden. U kunt natuurlijk proberen om hem te heropvoeden, maar te vrezen valt dat dit weinig uit zal halen. Gelukkig woont u nog niet samen. Misschien maar beter helemaal niet aan beginnen.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met , .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Maria schrijft

    Dit soort types ken ik inderdaad. Heel vervelend voor de vrouwen, maar ze zetten vooral zichzelf zó voor gek. Als ik er last van heb om zo bekeken te worden, zeg ik meestal iets snedigs: wil je mijn bril lenen, zie je het nog beter?! of “ach ja, een vleeskeuring, maar niet bij de slager”. Gegeneerd draait dit type dan snel om, ook al heb ik niet het idee dat het zal helpen. Ik geef hoe dan ook aan, dat het grensoverschrijdend is voor mij.

  2. Cathy schrijft

    Ik neem aan dat hij ook leuke kanten heeft, want hij is uw vriend. Ik zou hem er duidelijk op aanspreken. Vaak woekert dit soort gedrag voort juist omdat niemand laat merken hoe ongepast dit is. Geef hem een kans zich te verbeteren. Lukt dat niet….geen boerka, maar hij een balkje voor zn ogen.

  3. Valérie schrijft

    Zo hee, dat lijkt mijn vriend wel! Die doet dit ook. Deed, moet ik zeggen, want ik ben dus een keer goed kwaad geworden en heb hem gewaarschuwd: nog één keer je nek verdraaien en een opmerking maken tegen MIJ over een passerende andere dame en onze relatie is over! Meneer durft zijn mond niet meer open te doen en kijkt minder opvallend. Uiteraard is er wel meer mis met hem want een ongeluk komt nooit alleen. Hij kijkt ook veel porno (vertelde hij zelf) en ook daar heb ik moeite mee. Ik vind het walgelijk. Terwijl ik zeker niet vies ben van seks. Verder heeft hij een kort lontje dus moeite met impulsbeheersing en blowt hij (47!) al zijn hele leven. Tsjaaa, wat doe ik eigenlijk nog bij dit figuur??Sommige HTML is toegestaan