Spring naar inhoud


Vriend kijkt vrouwen aan

Beste Beatrijs,

Als ik samen met mijn vriend over straat loop, eis ik van hem dat hij geen vrouwen aankijkt. Niet omdat ik jaloers zou zijn, maar omdat ik het vervelend vind om daarna door hen aangekeken te worden. Als hij alleen loopt, kan dat me niet schelen, want dan wordt mijn trots niet gekrenkt en word ik ook niet gestoord in mijn gang over straat.

Het lijkt wel of loslopende vrouwen het leuk vinden om stelletjes zo te storen of misschien vinden ze het interessant om de man van een koppel uit te dagen. Waarom laten die vrouwen ons niet met rust? Ik vind dat een gebrek aan respect.

Gekrenkt door de blik van vrouwen

Beste Gekrenkt,

Dat uw vriend geen vrouwen aankijkt waar u bij bent, lijkt me een goede afspraak. Toch heeft u er nog steeds problemen mee dat loslopende vrouwen eerst uw vriend en dan u aankijken. Maar als ú niet naar die vrouwen zou loeren, zou het u helemaal niet opvallen dat ze u of uw vriend aankijken.

Kennelijk kijkt u in de richting van tegemoetkomende vrouwen om te controleren of ze niet stiekem u of uw vriend aankijken. Waarna u boos wordt, als u hun blik vangt.

Richt uw blik voortaan op de etalages of op de grond om hondenpoep te vermijden – dat zal u een boel ergernis besparen.

Artikelen in Het publieke domein.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. coco schrijft

    Ik herken dit heel goed. Mijn ex keek ook altijd nogal goed om zich heen. Het ging er niet alleen om dat hij aandacht voor andere vrouwen had, maar vooral dat hij daardoor nauwelijks oog en oor voor mij had. Ik geloof niet dat hij nu werkelijk zó geïnteresseerd was in andere vrouwen; hij is gewoon een type dat erg observeert en om zich heen kijkt.
    Naar mijn idee vonden vrouwen het ook leuk om mij uit te dagen en zich dan ‘beter’ voelden, omdat hij naar haar keek en dus niet naar mij. Ik voelde me dan ook nogal gekrenkt in mijn trots. Ik heb dit vaak uitgelegd aan mijn ex, maar ik geloof dat hij er tot op heden niks van begrijpt. Ik ben zelf overigens niet onaantrekkelijk en andersom gebeurde ’t ook wel dat een man met mij flirtte terwijl ik naast mijn ex liep. Uit respect voor mijn toenmalige vriend negeerde ik altijd andere mannen. Daarom had ik er ook erg veel moeite mee dat hij dat niet deed. Advies: ga uit elkaar;) Sinds ik alleen ben, heb ik dit probleem in ieder geval niet meer. Het lijkt ook wel alsof je interessanter bent als je juist al in een relatie zit. Dan denken ze zeker dat je ‘goed/gewild’ materiaal bent.

  2. Narda schrijft

    Mijn mooie dochter heeft eens de man van een stel aangesproken met de woorden: “Wat kijk je toch naar me? Ik vind het niet leuk, je vrouw vindt het niet leuk en voor je kinderen is het ook niet leuk”.
    Denk niet dat hij het er nog eens op waagt.Sommige HTML is toegestaan