Spring naar inhoud


Vriend inspecteert vrouwen

Beste Beatrijs,

Ik ben een gescheiden vrouw en heb sinds anderhalf jaar een vriend. Met mijn ex-man ben ik dertig jaar getrouwd geweest en ik heb verder geen ervaring met mannen. Mijn vriend heeft een enorme belangstelling voor vrouwen. Wanneer we winkelen of wandelen ‘speurt’ hij voortdurend naar vrouwen. Hij maakt grapjes met mooie, jonge vrouwen, soms wel met vier verschillende in één straat. Ik word nooit betrokken bij die uitwisselingen. Als er een sexy geklede vrouw aankomt, draait hij zich om en volgt haar tot hij haar niet meer kan zien. Soms zegt hij tegen mij: ‘Kijk eens hoe dat juffie erbij loopt.’ Toen we bij een nichtje van mij op bezoek waren dat borstvoeding gaf aan haar baby, ging hij naast haar op de bank zitten en had alleen nog belangstelling voor het drinken van de baby. Op mijn klacht dat ik me buitengesloten voel als hij zo openlijk kijkt naar vreemde vrouwen en contact met hen maakt, terwijl hij met mij op stap is, zei hij dat er wel mannen zijn die erger zijn dan hij. Hij houdt nu eenmaal van uiterlijk schoon bij vrouwen, en dat staat los van mij, zegt hij. Van mij hoeft hij zijn ogen niet te sluiten voor mooie vrouwen, maar zijn gedrag tegenover mij vind ik niet tactvol. Ik zou willen dat hij meer rekening met mij hield. Wat vindt u?

Mijn vriend inspecteert vrouwen

Beste Mijn vriend inspecteert,

Uw vriend gedraagt zich buitengewoon horkerig. Het mag zo zijn dat vrouwelijk schoon hem aanspreekt (alsof dat iets bijzonders is!) en het mag zo zijn dat sommige mannen nog erger zijn dan hij, dit laat onverlet dat het ongepast is om zich in uw bijzijn op deze manier uit te leven. Dit kan helemaal niet. Het is grof en onaangenaam. Niet alleen tegenover u, maar ook tegenover de vrouwen die hij op deze manier denkt te moeten aanspreken. De meeste vrouwen op straat hebben geen behoefte aan likkebaardende opmerkingen van passanten. Dit gedrag valt tegenwoordig onder het hoofdstuk ‘ongewenste intimiteiten’.

U moet niet denken dat dit een normale manier van doen is voor mannen, want dat is het niet. Een man die met een vrouw (nota bene zijn geliefde) over straat loopt, gedraagt zich niet alsof hij op stap is met een kazernemaatje om het plaatselijke vrouwelijke aanbod te besnuffelen. Het is zelfs zo onbeschoft, dat ik me afvraag of deze man wel een geschikte kompaan voor u is. Als hij dit soort dingen doet, zal er ongetwijfeld nog veel meer mis zijn met hem op het gebied van empathie, omgangsvormen en antennes voor wat een ander wel en niet prettig vindt. Ik kan me kortom slecht voorstellen dat hij op andere gebieden wél rekening met u houdt. Persoonlijk zou voor mij de klacht waar u mee zit, ruim voldoende zijn om heel snel een eind te maken aan deze toch licht vernederende relatie. Dan liever alleen.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan