Spring naar inhoud


Too much information

Beste Beatrijs,

Sinds een half jaar heb ik met zeven mensen een filmclub om samen naar de film te gaan. Voor het maken van afspraken hebben wij een app-groepje. Nu is er een nieuw lid bij gekomen en zij gebruikt de app om ongevraagd gedetailleerd verslag te doen van alle medische handelingen die haar echtgenoot met alvleesklierkanker moet ondergaan (compleet met foto’s). Ik vind dit onprettig en voel mij verplicht te reageren, terwijl ik haar nauwelijks en haar man helemaal niet ken. Wat te doen?

TMI in de app-groep

Beste TMI in de app-groep,

Uitweiden over ziektes in een zakelijke app-groep (in dit geval bedoeld voor filmbezoek) is ongepast gedrag. Dat zou die vrouw niet moeten doen. Ze zou steun en medeleven ergens anders vandaan moeten halen. Haar erop aanspreken kan niet. Het is al te gevoelloos om iemand met een zwaar zieke echtgenoot terecht te wijzen, dus het beste wat u kunt doen is de berichten en foto’s te negeren. U hoeft zich in ieder geval niet geroepen te voelen om erop te reageren. Dat zullen degenen die haar beter kennen wel doen.

Artikelen in Telefoon, Vrienden en kennissen, Ziekte.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Marie schrijft

    Kaart het wel aan, maar stel voor om een apart chatgroepje te maken voor gesprekken, en het huidige app-groepje alleen te gebruiken voor de zakelijke kant (wie kan wanneer, waar gaan we heen). Dat kan onder het mom van “overzicht houden”. Het tweede appgroepje waarin lief en leed kan worden gedeeld kan dan op stil worden gezet. Dan hoef je niet continu mee te lezen en foto’s te bekijken en de vrouw in kwestie kan haar ei kwijt.Sommige HTML is toegestaan