Spring naar inhoud


Vakantieplannen smeden

Beste Beatrijs,

In de zomervakantie willen wij (studenten) met een groep vrienden voor een week een huisje huren in Frankrijk. Vorig jaar hebben we dat ook gedaan en dat is goed bevallen, behalve dat we twee personen liever niet weer erbij willen. Zij pasten niet goed in de groep door sociale desinteresse en omdat ze over van alles moeilijk deden. We weten niet goed hoe we dit moeten aanpakken. Hen niet uitnodigen en de hele vakantie verzwijgen kan niet, want de foto’s zullen ook online verschijnen. Een goed excuus verzinnen is lastig en de waarheid vertellen is pijnlijk. Hoe kunnen wij op een tactische manier deze mensen erbuiten houden?

Eens maar nooit weer

Beste Eens maar nooit weer,

Nodig ze niet uit en ga gewoon op vakantie! U hoeft hen niet van tevoren mee te delen dat ze niet welkom zijn. Iedereen maakt z’n eigen plannen voor de vakantie en het is geen wet van Meden en Perzen dat een bepaald gezelschap jaar in jaar uit in exact dezelfde samenstelling met elkaar erop uittrekt. U en uw vaste vriendengroepje mogen helemaal zelf bepalen met wie u in een huisje wil zitten. U bent geen verantwoording vooraf of achteraf verschuldigd aan mensen die er niet bij zullen zijn.

U maakt zich zorgen over foto’s die op zeker moment op Facebook staan. Maar wat dan nog? Ongetwijfeld hebben de ongewenste personen allang zelf andere vakantieplannen gemaakt, die ze misschien zelfs veel leuker vinden dan met jullie op herhaling te gaan. Als de groep het vorig jaar niet zo leuk vond met die twee, dan zullen die twee het waarschijnlijk ook niet zo geweldig hebben gevonden met jullie. En als ze van tevoren lucht krijgen van uw vakantie en om opheldering vragen, zegt u nonchalant dat de groep deze keer anders is samengesteld.

Artikelen in Reizen, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan