Spring naar inhoud


Delen in een podiumbon

Beste Beatrijs,

Onlangs gingen mijn vriend en ik naar een concert. Dit doen we wel vaker en in onze relatie hebben we de gewoonte dat ieder z’n eigen kaartje betaalt. Deze keer had mijn vriend een voor z’n verjaardag cadeau gekregen podiumbon liggen die hij daarvoor wilde gebruiken, maar hij besloot om alleen zijn eigen kaartje ermee te vergoeden, met als argument dat het zijn bon was. Ik vond dat een beetje raar. Ik kan prima mijn eigen kaartje betalen en het is ook geen big deal, maar ik had gedacht dat hij de bon voor ons samen zou gebruiken. Ik voelde me op een vage manier bekocht. Wie is er hier nu inhalig, mijn vriend of ik?

Delen of niet?

Beste Delen of niet,

Een podiumbon die voldoende financiële armslag biedt voor twee toegangskaartjes is bedoeld als plezier voor twee mensen tegelijk. Het is niet erg gebruikelijk om de helft van een cadeaubon bij je geliefde in te wisselen voor cash. Het komt niet in het hoofd van uw vriend op om gezellig samen met u gratis naar een mooi concert te gaan, want wat hij gekregen heeft is van hem en niet van u. Wanneer deze lijn wordt doorgetrokken, betekent dit dat u zou moeten betalen, wanneer u samen met hem de fles wijn opdrinkt die hij voor z’n verjaardag kreeg. Uw vriend mag vanzelfsprekend doen wat hij wil met cadeaus, maar dat hij u laat betalen voor iets wat hem geen cent gekost heeft wijst op bovengemiddelde geldbelustheid. Aardig is het in ieder geval niet.

Artikelen in Cadeaus, Liefde en relaties.

Gelabeld met , .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Nina schrijft

  ik lees het verhaal anders dan Beatrijs. Ik lees dat hij een podiumbon heeft van zeg € 20,00. En laat de kaartjes per stuk € 25 kosten. Hij heeft zelf nu € 5 betaald voor het kaartje en zij € 25. Wat zij echter verwachtte was dat zij beiden € 15 zouden betalen.
  Dat is nog steeds niet aardig van die vriend, maar wel een ander verhaal dan de uitleg die Beatrijs eraan geeft. Want dan zou het om een bon van € 30 gaan en zou de vriend gratis zijn gegaan en ook nog eens op de koop toe € 5 van zijn vriendin vragen. Dan ben je in mijn ogen gewoonweg een hork….. en dan moet de brievenschrijfster wegwezen uit die relatie.

 2. esmee schrijft

  Volgens mij hoefde de vriendin niet de vriend te betalen, maar bewaarde hij de andere helft van de bon voor later. Wat een ongezellige krent. Maar je kunt er technisch niets van zeggen. Het is wel een kleinzielige geldbesparing. Eentje die best de druppel kan zijn die hem zijn vriendin doet verliezen. Erg dom.

 3. Nettie schrijft

  Mijn vriend en ik hebben een gezamenlijke “knip”, die we op gezette tijden vullen (ieder uiteraard met hetzelfde bedrag) en waaruit we alle gezamenlijke kosten betalen. Schiet iemand eens iets voor, dan doet de ander datzelfde bedrag in de knip. In ons geval zouden we het andere theaterkaartje uit de knip bekostigd hebben en dus beiden plezier gehad hebben van de bon.Sommige HTML is toegestaan