Spring naar inhoud


Geld geven aan arme vriendin

Beste Beatrijs,

Ik heb een behoorlijk bedrag geërfd van mijn ouders. Nu heb ik een vriendin die onlangs werkloos is geworden en het niet breed heeft. Zij en ik gaan samen met een groep op vakantie. Kan ik haar geld geven of niet? Hoe doe je dat, iemand – geldelijk – helpen zonder hem of haar te kwetsen? Ik gun haar graag wat extra ‘zakgeld’ op vakantie. Is dit nu een goed idee of kan ik het maar beter laten?

Aspirerende Sinterklaas

Beste Aspirerend,

Voer een gesprek met uw vriendin en vraag haar hoe het zit. Kan ze die vakantie financieel aan of niet? Als ze zegt dat het moeilijk is, kunt u haar een renteloze lening aanbieden. Gewoon, omdat u nu toevallig goed bij kas zit. Zeg dat het een lening zonder termijn is. Dat wil zeggen: als ze weer financiële armslag krijgt, wilt u het geld wel weer eens terug (zonder rente), maar er zit geen enkele haast bij. U kunt het ook zo formuleren: als ze de rest van haar leven arm blijft, dan ziet u dat geld niet terug, en dat vindt u dan ook niet erg. Tegen dit aanbod kan ze ja of nee zeggen. Ik kan me niet voorstellen dat ze zich gekwetst zal voelen door zo’n sympathiek voorstel.

Artikelen in Reizen, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Evelyn schrijft

    Ik heb een vriendin die heel krap bij kas zit. toen zij zwanger was, probeerde zij haar babyspulletjes bij elkaar te schrapen door te lenen, tweedehands kopen (niet altijd haar smaak) en dergelijke. Ik vond het jammer dat zij niet de kans had om ook eens iets voor haar kind te kopen wat zij zelf uitgekozen had. Daarom heb ik toen een cadeaubon voor een groot bedrag gekocht bij een babywinkel en die in een envelop gestopt, met een anoniem briefje erbij dat het bedoeld was om iets leuks voor de baby uit te kiezen. Die envelop heb ik iemand in een andere stad op de bus laten doen, zodat de sporen uitgewist waren. Zij vertelde mij later over de envelop en ook dat ze aannam dat haar ouders er achter zaten. Dat lijkt wel het waarschijnlijkste, zei ik. Ondanks dat haar ouders in alle toonaarden ontkenden had ze ze hartelijk bedankt.Sommige HTML is toegestaan