Spring naar inhoud


Ouders geven één kind minder geld

Beste Beatrijs,

Een tijdje geleden waren wij 35 jaar getrouwd, en we hadden een geweldig leuk feestje met familie en vrienden. Maar dan komt het moment van cadeaus geven en de moeder van mijn man had een envelop bij zich en vertelde erbij dat zij haar andere kinderen meer geld had gegeven, want gezien onze positie vond zij het niet nodig om ons evenveel als de anderen te geven. Wij zijn hardwerkende mensen, mijn man werkt nog steeds 40 uur of meer in de week. Wij zijn zuinig op onze spullen en altijd in de weer om alles er zo goed mogelijk er uit te laten zien. Ik had die toespraak van haar liever niet gehoord. Mijn man vond het wel eerlijk van haar, maar zelf vond ik dit niet leuk. Bovendien is het niet eens waar. Haar andere kinderen besteden veel geld aan dure vakanties en dat interesseert ons niet zo. Dit kleine familiegebeuren komt toch af en toe boven borrelen bij mij en ik ben benieuwd hoe u dit ziet.

Een cadeau met een angel

Beste Een cadeau met,

In geldzaken horen ouders geen verschil te maken tussen hun kinderen. Dat kweekt onderlinge jaloezie, afgunst en rancune. Kinderen gaan zitten rekenen: waarom krijgt hij meer dan ik? Waarom krijgt zij altijd van alles toegestopt? Een erfenis wordt, onafhankelijk van de financiële posities van de verschillende kinderen, ook altijd netjes eerlijk verdeeld.

Als ouders toch denken dat de een het meer nodig heeft dan de ander (en dat komt vaak voor), dan moeten ze dat binnenskamers zo goed mogelijk proberen uit te leggen. Het is tamelijk schaamteloos om het onderscheid dat ze maken tussen hun kinderen rond te bazuinen op een feestje. Andere mensen hebben daar niets mee te maken en deze vorm van discriminatie is niet bepaald iets om jezelf over op de borst te kloppen.

Contant geld is toch al een vervelend soort cadeau, en zoals het nu werd overhandigd bijna een demonstratie van liefdeloosheid. Kennelijk vindt uw schoonmoeder haar zoon minder belangrijk dan haar andere kinderen. Dit is het soort eerlijkheid waar geen enkel kind op zit te wachten.

Artikelen in Cadeaus, Huwelijksjubileum, Ouders en volwassen kinderen, Schoonfamilie.

Gelabeld met , , , , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Peter schrijft

    Reden voor deze vervelende speech zou ook last-minute schuldgevoel van uw schoonmoeder kunnen zijn.
    Ik zou het geld teruggeven. Eventueel met vervelende speech. Liefst publiekelijk op een volgend feestje. aan de andere kant; uw schoonmoeder heeft zichzelf al aardig in de kijker gezet. Ik denk dat u er gerust vanuit kunt gaan dat er meer mensen waren die ongemakkelijk van zo’n speech worden…Sommige HTML is toegestaan