Spring naar inhoud


Vriend is handtastelijk

Beste Beatrijs,

Sinds een paar jaar ben ik gescheiden en in die periode raakte ik bevriend met een echtpaar dat bij mij in de buurt woont. Vooral de vrouw is een echte vriendin geworden, wij zien en spreken elkaar regelmatig en vormen een hele prettige aanvulling op elkaars leven. Mijn probleem is echter dat de man van mijn vriendin, zodra de gelegenheid zich maar even voordoet, fysieke toenadering tot mij zoekt. Sinds een paar maanden heeft hij de behoefte mij aan te raken, in het voorbijgaan, als hij achter mij staat, als hij de deur open doet. Ik vind het heel vreemd, omdat ik nooit enige aanleiding in die richting heb gegeven.

Toen ik een keer met hem alleen was, heb ik hem gezegd dat hij hier mee op moest houden. Ik zei dat de vriendschap met zijn vrouw (en met hem) heel belangrijk voor me was en dat zijn gedrag over de schreef ging. Hij zei dat hij er niets kwaads mee bedoelde en dat hij juist veel om mij gaf. Ook zei hij dat dit toch niet zo erg was en dat hij hoopte dat we altijd bevriend zouden blijven.

Desondanks kan hij het nog steeds niet laten. Ik voel me er onprettig bij en dit vormt momenteel het enige onderwerp dat ik niet met mijn vriendin kan bespreken. Ik ben nergens op uit en toch gebeurt dit. Hoe moet ik mij hiermee verstaan?

Handen thuis

Beste Handen thuis,

Deze vriend gedraagt zich buitengewoon onaangenaam. Hij zit aan u, terwijl u hem op de man af hebt gevraagd om ermee op te houden. Eerst ontkent hij uw gevoelens en daarna gaat hij gewoon door met over u heen walsen! Zou dit zich op het werk afspelen, dan zou u hem wegens ongewenste intimiteiten voor de Commissie Gelijke Behandeling kunnen slepen. Pek & veren zouden volgen!

Maar u zit niet op het werk – u bevindt zich onder vrienden. Waarschuw hem voor de laatste keer. Vertel hem dat hij van u af moet blijven, anders vertelt u het aan zijn vrouw. Zo’n dreigement klinkt niet prettig. Maar hij gedraagt zich onprettig, dus dat moet dan maar. Hoogstwaarschijnlijk zal hij zijn leven beteren. Het is tenslotte geen leuk vooruitzicht om tegenover je eigen vrouw te worden geëxposeerd als een onbeschaafde vlerk die z’n handen niet thuis kan houden. Als hij doorgaat met handtastelijkheden, moet u zich aan uw woord houden en zijn vrouw inlichten. Misschien raakt u uw vriendin kwijt, maar de vriendschap had toch niet veel langer kunnen overleven met zo’n stoorzender tussen u in, die elk onbewaakt ogenblik aangrijpt voor onwenselijk gefoezel.

Artikelen in Liefde en relaties, Vreemdgaan, Vrienden en kennissen.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan