Spring naar inhoud


Voormalig studiegenoot zoent

Beste Beatrijs,

Enkele jaren geleden kwam ik (veertig-plus vrouw) toevallig een vroegere studiegenoot tegen. We wonen in dezelfde stad en af en toe spreken we iets af. Dat is best leuk, maar wat me erg stoort is zijn manier van begroeten. Hij kust me stevig vol op de mond, langdurig ook nog, nog net geen tongzoen. Ik vind dat zeer onaangenaam, laat dat ook merken, maar iedere keer doet hij het weer, zowel bij begroeten als bij afscheid nemen. Soms volgt er ook nog een stevige omhelzing. Tot nu toe heb ik mijn afkeer alleen non-verbaal laten merken. Ik durf het niet tegen hem te zeggen, omdat ik bang ben hem te kwetsen. Hoe moet ik dit aanpakken, zonder de relatie om zeep te brengen?

Vol op de mond

Beste Vol op,

Non-verbale afkeer helpt niet? Dan moet u het hem uitspellen. Wie geen antennes heeft om te voelen, moet horen. Vertel hem met zoveel woorden dat u het niet prettig vindt om op uw mond te worden gezoend. Zeg er iets verklarends bij als ‘Sorry, maar ik ben nogal ouderwets in die dingen, en ik zoen eigenlijk alleen mijn enige, ware liefde op de mond.’ Als u zichzelf bij wijze van grapje afschildert als iemand uit de oude doos (wat helemaal niet zo is, hoor, u neemt alleen even die pose aan), dan kan hij niet anders dan dat accepteren en dan houdt-ie er wel mee op.

Artikelen in Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan