Spring naar inhoud


Zoenende politici

Beste Beatrijs,

Ik zie op de televisie soms politici die aan het zoenen zijn. Afgelopen weekend was het weer raak: Jolande Sap zoende Emile Roemer. Ik vind dit vreemd en ik geef toe dat ik ook een beetje jaloers ben: ik (man van 49) word nooit gezoend door vrouwen. Wat vindt u hiervan?

Smak, smak

Beste Smak, smak,

Zoenende politici doen aan vreugdebetoon. Je ziet dit gedrag meestal bij verkiezingsuitslagen, als partijleden met elkaar de zetelwinst aan het vieren zijn. En kennelijk ook bij de manifestatie ‘Een beter Nederland’ die de eenheid van de linkse oppositie (PvdA, GroenLinks en SP) luister bij moest zetten. Het gezoen demonstreerde hoe blij men was om de handen ineen te slaan, samen de schouders eronder, dat soort dingen.

De verstrekte zoenen zijn niets meer dan etalagezoenen om een bepaald elan van ‘we gaan ervoor’ uit te stralen, en absoluut niet iets om jaloers op te zijn. Het is helemaal geen pretje om op een podium door collega’s (of ze nu vrouwelijk of mannelijk zijn) te worden gezoend en omhelsd alsof je elkaars beste intimi bent.

Artikelen in Zakelijke relaties.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Dicky schrijft

    Jolanda Sap is ook best wel een mooie vrouw, hé?Sommige HTML is toegestaan