Spring naar inhoud


Verschillende vakantieopvattingen

Beste Beatrijs,

Mijn man (60) en ik (58) gaan graag op vakantie, alleen wordt het verschil tussen ons in wat we leuk vinden tijdens vakanties groter. Mijn man wil elke dag, soms twee keer per dag, een sportieve activiteit doen en ik niet. Ik houd niet van sport. Ik ga vaak wel mee fietsen met mijn elektrische fiets, maar in wandelen heb ik al minder zin, ook omdat mijn man veel sneller gaat dan ik. Hij verwijt mij dat ik een slechte conditie heb en te dik ben. Ik ga langzamerhand opzien tegen de vakantie en de daarbij behorende ruzies. Hoe pakken wij ons verschil aan?

Vakantiebezigheden

Beste Vakantiebezigheden,

U hoeft geen conditietraining te krijgen van uw man om van uw overgewicht af te komen.

Als u en uw man verschillend denken over hoe een leuke vakantie eruit ziet, zult u samen compromissen moeten sluiten. Het is in ieder geval niet goed als de een zijn wensen dwingend oplegt aan de ander. Uw man is sportief aangelegd en u niet. Samen een fietstochtje maken, terwijl hij op een gewone en u op een elektrische fiets rijdt, is alvast een prima oplossing. Maar dan niet ook nog ’s middags een wandeltocht maken, als u vindt dat u zich al genoeg hebt ingespannen. Dan bent u aan de beurt om een voorkeur uit te spreken. Als u bijvoorbeeld een oud kasteel of een dierentuin wil bekijken, kan uw man op zijn beurt u ter wille zijn en met u mee gaan. Op vakantie doen mensen waar ze plezier in hebben. U hoeft geen conditietraining te krijgen van uw man om van uw overgewicht af te komen.

U hoeft ook niet voortdurend alles samen te doen. Als uw man graag sportief bezig is, kan hij in zijn eentje gaan windsurfen of racefietsen, terwijl u aan het zwembad hangt of in de schaduw sudoku’s doet. Als de interessesferen van u en uw man elkaar heel erg ontlopen en er maar weinig is wat u samen leuk vindt om te doen, valt te overwegen om een groepsreis te doen met verschillende activiteiten, waaruit deelnemers kunnen kiezen. Vooropgesteld dat groepsreizen weer tot de mogelijkheden horen tenminste. Ook kunt u met een bevriend stel of met familie een gemeenschappelijke vakantie afspreken op een camping of in een coronabestendig huisje met genoeg ruimte om anderhalve meter afstand te houden. De sportievelingen kunnen dan samen iets actiefs doen, terwijl de rustzoekers elkaar gezelschap houden.

Artikelen in Reizen.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Henna schrijft

  U bent verschillend in vakantieplezier en dat mag. Uw fiets is een e-bike, van uw man niet en dat mag ook. Maar zijn gedrag is stuitend en dat mag niet.
  Ik ben van een jongere generatie en met zo’n man zou ik voor mijn plezier niet meer op vakantie gaan, tenzij ….hij inbindt. Een goed gesprek en voet bij stuk houden, wat u betreft.

 2. Frans schrijft

  Dit gaat niet alleen over vakantieopvattingen. De een vindt de ander te dik en maakt daar ruzie over (ruzie is meer dan een meningsverschil). Relatiehulp nodig!

 3. Emma schrijft

  Dit lijkt me niet zozeer een probleem met de vakantieopvattingen, als met het feit dat de echtgenoot van mevrouw het blijkbaar normaal vindt om zijn zin door te drijven, en om lelijke dingen te zeggen over haar gewicht en conditie. Daar zou ik hulp bij zoeken, en anders ging hij maar lekker alleen. Mijn man is ook veel sportiever dan ik, dus wandelen (ook in de bergen) doen we samen maar als hij wil fietsen (op de racefiets) gaat hij maar lekker alleen, kan ik zwemmen in de tussentijd.Sommige HTML is toegestaan