Spring naar inhoud


Verplicht verhuizingsfeest voor collega’s?

Beste Beatrijs,

Sinds enkele jaren werk ik op een leuke afdeling met 15 personen. Als een collega een nieuw huis betrekt, is het gebruikelijk om de hele afdeling uit te nodigen voor een bezichtiging en een borrel met hapjes en drankjes. Ik heb dit al verschillende keren meegemaakt. Niet speciaal tot mijn genoegen. Ik ben niet erg geïnteresseerd in slaap- of badkamers van mijn collega’s en voel me eigenlijk een indringer. Zelf zijn mijn vriendin en ik onlangs verhuisd naar een koopwoning. Al ruim voor de sleuteloverdracht vroegen verschillende collega’s naar de datum van het feest. Ik heb hier weinig zin in en mijn vriendin voelt er ook niets voor. We geven een besloten feestje voor directe familie en vrienden. Wat nu te doen? Is het volgens de etiquette verplicht om een housewarming-feest te geven voor collega’s?

Mijn huis is privé

Beste Mijn huis,

Het kan bij u op het werk wel traditie zijn om collega’s op een housewarming party te trakteren, maar u hoeft daar niet aan mee te doen. Als u mensen wil laten komen om uw nieuwe huis te bekijken, mag u uitnodigen wie u wil. Als u geen zin hebt in collega’s, doet u dat niet. U hoeft ook niet aan uw collega’s te vertellen dat u wel degelijk een feestje geeft voor vrienden en familie. U zwijgt erover, er is gewoon geen feest, dus niemand hoeft zich gepasseerd te voelen.

Artikelen in Collega's, Festiviteiten, Visite.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. charlotte bakker schrijft

    Ik kan me er wat bij voorstellen dat de betrokkene daar geen zin in heeft. Bovendien vraagt men als collega’s zijnde niet naar de datum van een feest. Dat is namelijk een vorm van zichzelf uitnodigen, terwijl die uitnodiging er nooit is geweest en er ook nooit zal komen. Collega’s ziet men al de hele dag op het werk, dus werk en prive kun je beter gescheiden houden van elkaar.
    Een 3 tal weken geleden stond er ook ene bij mij onverwachts voor de deur. Fatsoenlijkheidshalve heb ik haar binnengelaten, maar de volgende keer zeg ik gewoon, we zien elkaar op het werk en dat is voor mij al meer dan genoeg.Sommige HTML is toegestaan