Spring naar inhoud


Uitnodiging intrekken

Beste Beatrijs,

Aanstaande zaterdag willen wij met een stuk of twaalf vrienden gaan barbecueën op een veldje. Van deze groep is het merendeel, op twee mensen na, deze zomer een week samen op vakantie geweest, op een camping in Zeeland. De eerdergenoemde twee zijn vrienden van mij die de meeste anderen redelijk kennen van school of van de voetbalclub, maar niet iedereen. Nu klagen er drie vakantiegangers over de komst van mijn twee vrienden, omdat ze vinden dat die er niet bij horen. De twee vrienden waren aanwezig bij een feestje bij mij thuis vorige week en zijn toen spontaan uitgenodigd voor de barbecue – niet eens door mij! Wat moet ik doen? Mijn vrienden afzeggen? In dat geval ga ik zelf ook niet meer, want dat vind ik niet tof tegenover hen. Of zal ik niks doen, wat die drie anderen mij kwalijk zullen nemen?

Vrienden afzeggen?

Beste Vrienden afzeggen,

Wat een benepen gedoe over een avondje in de buitenlucht! Alsof het om een exclusief diner voor genodigden in een kasteeltuin gaat. Die andere drie moeten niet zo moeilijk doen. Wat maakt het uit dat er in de vrijblijvende, relaxte sfeer van een barbecue twee mensen tussen zitten die ze niet kennen? Dan leren ze hen maar kennen! En als ze daar geen zin in hebben, dan praten ze maar met iemand anders. De aanwezigheid van uw twee vrienden die het grootste deel van het gezelschap kennen kan nooit een probleem zijn. Niet mee geweest zijn naar een camping in Zeeland kan geen criterium zijn om mensen uit te sluiten voor een heel andere gelegenheid. Het is uiterst onhartelijk, om niet te zeggen grof, om de eerder gedane uitnodiging aan die twee weer in te trekken. Laat het plan doorgaan, besteed geen aandacht meer aan de hele kwestie, negeer het gezeur van de drie dwarsliggers en alles zal vanzelf in orde komen.

Artikelen in Eten en drinken, Scholen en verenigingen, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Floris schrijft

    Beatrijs drukt zich een beetje voorzichtig uit. Het is intens ik zou haast zeggen onvergeeflijk onbeschoft om een uitnodiging in te trekken. Dat zou alleen gerechtvaardigd zijn als iemand eerder zeer onbeschoft tegen u is geweest. Als u iemand uitgenodigd heeft die u daarna de huid vol scheldt of met uw vriendin het bed in duikt kunt u een uitnodiging intrekken, in andere gevallen niet.

    Daarnaast komt het me sowieso een beetje kleinzerig over. Hoe meer zielen hoe meer vreugd toch? U zou de drie dwarsliggers kunnen zeggen dat als ze graag een exclusief feestje willen dat ze dat dan maar moeten organiseren, kunnen ze alleen die mensen uitnodigen die ze graag willen hebben.Sommige HTML is toegestaan